2002 Yamaha V Stjerne 650 Classic Specs

Yamaha V stjerne 650 Classic, kategorisert som en mellom cruiser motorsykkel, adressert flere designelementer ryttere fleste rytterne ser etter i en mellomstor cruiser sykkel, slik som styling, kjørekomfort, kjøreegenskaper, verdi og pålitelighet. Det vant "Cruiser of the Year" og "Best Value" utmerkelser fra Motorcycle Cruiser Magazine i sitt første produksjonsår. Yamaha også produsert en "Custom" modell av V Star, som inneholdt Bobbed fendere og en kvikk suspensjon.

Opptreden

En 40-kubikk-tommers single-overhead-cam (SOHC) 70-graders V-Twin motor drevet V Star, som nådde en terminal hastighet på 69 km / h etter en 200-yard, 50-mph roll-on. Den hadde en 81-mm (3,2 tommer) boring, en 63-mm (2,5 tommer) slag, en forskyvning av 649 cc og en drivstoffsystem med doble 28 mm (1,1 tommer) Mikuni downdraft-type forgassere. Den hadde et kompresjonsforhold på 9,0 til 1, et digitalt transistorisert spole tenning (TCI) og et brennstoff kapasitet på 4,2 liter. En counterbalancer bidro til å dempe motorvibrasjoner når du reiser under 75 km / h, selv om vibrasjoner økt betydelig i hastigheter over 75 km / h.

Kontroll

V stjerne hadde en fem-trinns girkasse med en kardandrift, samt en syv-friksjonsplate clutch. Dual 298 mm (11,7 tommer) plater omfattet foran bremsesystem, og en 200-mm (7,9 tommer) gitt bremsekraft i baksetet. Skjermet med børstet rustfritt stål dekker, forhjulsopphenget besto av en teleskopisk gaffel med 5,5 inches av reiser. Koblingen-type bakhjulsoppheng besto av en forspenning justeres enkelt støtdemper, som tillot 3,9 inches av reiser.

dimensjoner

Den klassiske hadde en total lengde på 96,5 inches, en bredde på 36,6 inches og en høyde på 43,5 inches, og setet satt 28 inches høy. Akselavstanden målte 64 inches, og sykkelen veide 505 pounds. Forhjulet hadde på seg en størrelse 130 / 90-16 dekk, og en 170 / 80-15 passe bak.

Tilleggsfunksjoner

V stjerne tilbudt flere fasiliteter og muligheter for økt ytelse, funksjonalitet og estetikk. Disse inkluderte to-i-to krom eksosrør, som er tillatt for maksimal lav- og mellomtoner motoreffekt, et lite vedlikehold drivaksel og en forkrommet og polert motor. Det inneholdt en stor diameter stålramme designet for en lav setehøyde og maksimal rytter benplass, full størrelse gulvbord, retro-stil styret og en wire-snakket forhjulet. Sykkelen hadde krom hele, deep-Valance foran og bak fendere, en låsing hjelm holder og en drivstofftank montert speedometer.