2002 Toyota Solara Drivstoffproblemer

The 2002 Toyota Solara kan oppleve problemer med sin drivstoffsystemet. Når den gjør det, kan det hende at check engine lyset tennes. En drivstoff-relaterte problemet kan føre til at motoren til å kjøre grov.

Fuel Air Sensor

Svikt i luft-drivstoff ratio sensorer kan føre til at check engine å lyse. Dette systemet er også kjent som den bredt spekter luft drivstoff (WRAF) sensorer. De WRAF sensorene oppdager leanness eller rikdom av drivstoffblandingen. Dette gjør at kjørecomputer å justere avfyring av tennpluggene. Reparasjonen kostnaden for WRAF sensorer er anslagsvis $ 377 for deler og $ 65 for arbeidskraft (i gjennomsnitt, som i mars 2011).

EVAP System Failure

Svikt i Fordampingsutslipp system (EVAP) er en annen grunn til at check engine lyset kommer på. Den EVAP kan føre til et vakuum lekkasje og air-fuel ratio kan kjøre mager. Utskifting av trekull beholderen eller magnetventil kan slå check engine lyset. Kostnaden for reparasjon av EVAP systemet kan variere fra $ 88 til $ 350 for deler og $ 19 til $ 65 for arbeidskraft.

Tomgang reguleringsventil

Rusk kan tette tomgangsluftkontrollventil. Et tett tomgangsluftkontrollventil gjør motoren gå på svært lave turtall. Motoren kan stall når det er kaldt. Ventilen kan enten renses eller skiftes ut.