2002 Honda Rancher 4X4 Specs

2002 Honda Rancher 4X4 Specs


2002 Rancher er en del av bruksarealet linje med alle terrengkjøretøy solgt av Honda. Den kom i to trims: basismodellen eller ES versjon. Du kan få enten trimme i en to-wheel-drive eller fire-wheel-drive. Den største forskjellen mellom de to er at ES har en aktiv girkasse kontrollprogram som vil velge den mest passende utstyr for bruk når de driver skift.

Motor og girkasse

Både base og ES versjon av Rancher delte samme motor. Det var en luftkjølt, overliggende ventiler, tørrsump, langsmontert, ensylindret firetaktsmotor med et volum på 329 kubikkcentimeter. Begge enhetene hadde femtrinns, automatisk clutch sendinger med en revers. Giret styringssystem omtalt i ES trim ble kalt Electronic Shift Program eller ESP. Det overvåkes og samlet informasjon fra fire sensorer. Dataene samles inn av sensorene inkludert motor omdreininger per minutt, mot akselhastighet, utstyr stilling og skift spindel vinkel. Når en up-shift eller ned-shift ble forespurt av rytteren, vil systemet gjøre de riktige beslutning basert på data samlet og kontrollere hastigheten av den elektriske skiftet motorens gear og clutch engasjement.

utvendig Målinger

2002 Rancher hadde lengde, bredde og høyde målinger av 78,1, 45 og 44,3 inches, henholdsvis. Setet lå 32,4 inches over bakken, og det hadde en bakkeklaring på 9,7 inches. Den hadde en akselavstand på 49,1 inches og en svingradius på 10,8 fot.

Bremser og fjæring

2002 Honda Rancher 4X4 hadde en selvstendig dobbel-wishbone suspensjon for front, som hadde 5,9 inches av reiser. Bakhjulsopphenget består en svingarm med ett enkelt støt og reiste også 5,9 inches.

Bremsene foran omfattet en trippel-forseglet hydraulisk trommel mens bakbremsene hadde en forseglet mekanisk trommel.

ekstra funksjoner

Motoren på 2002 Honda Rancher 4X4 er designet for å produsere lave utslipp og møtte California Air Resources Board off-road utslippskrav på den tiden. ES-modellen hadde en LCD instrumentpanel med store lettleselig som viser hva utstyret ble engasjert, hastighet, total distanse av bilen, en nullstill meter for å tillate sporing av distanse på en per-tur basis og en klokke. Det hadde også LED-indikatorer for revers, nøytral og oljetemperatur.

For enkelhets skyld, var det store lastestativ i front og bak med maksimal nyttelast rangeringer av 66 og 133 pounds, henholdsvis. Det var også i stand til å slepe via en heavy-duty tilhengerfeste med maks nominell kapasitet på 850 pounds.

Den Rancher også kunne tåle vann kryssinger på grunn av sin snorkel lignende luftinntak system.