2002 Honda Foreman 500 OLJEKRAV

2002 Honda Foreman 500 OLJEKRAV


Hvert kjøretøy med forbrenningsmotor må ha olje for å holde den i drift. Olje er det som holder motoren smøres. Friksjonen av metall-mot-metall kontakt skaper temperaturer som vil ødelegge det i bare noen minutter uten olje. Det er ikke bare viktig for motoren, men også overføringen så vel som eventuelle andre interne stykker som krever metall-mot-metall kontakt. 2002 Honda Foreman 500 all-terrain vehicle er ikke annerledes. Å vite hva slags olje, samt hvor mye er viktig å holde den i forskriftsmessig stand.

Motorolje

Motorolje har forskjellig viskositet. Hvis du ser på etiketten på en flaske med olje du vil se to tall og en bokstav - for eksempel 5W-30. De to Tallene angir viskositeten ved forskjellige temperaturer. "5" representerer viskositet ved ikke-driftstemperatur; den "30" er viskositeten ved å kjøre temperatur. Du trenger også å vite hvor mye olje for å sette i. For lite vil brenne bilens motor. For mye vil begynne å brenne olje. Med Foreman 500, bruker ca fem liter 10W-40 olje.

Transmission Oil

2002 Honda Foreman 500 OLJEKRAV

Ridning over skitt stier tresko din all-terreng overføring mye enklere

Transmisjonen på en all-terrain vehicle ligner på en standard bil, om enn litt mindre komplisert. Problemet er at det er også mer utsatt, og er dermed mer utsatt for veien rusk. Det betyr at du ønsker å endre girolje - anbefales 80x90 for denne bilen - ofte så du ville gjort med en vanlig bil, trolig rundt hver sjette måned eller så, avhengig av bruksfrekvens.

spesielle fetures

Et par av funksjonene vil bidra til å forhindre olje dekontaminering på denne modellen av all-terrain vehicle. Det lukkede veivhus system vent stopper smuss og partikler fra å komme inn. En snorkel luftfiltreringssystem bidrar til å holde vannet ute. Sent på markedet snorkel systemer er også tilgjengelig. Den high-flow oljekjøler med vifte vil også bidra til å holde motoren fra brennende olje bortsett fra hvis du bruker for mye.

oljeskift

Parkere Foreman og la den avkjøles i minst fem minutter. Mens det er kjøling, legger på bunnpanne under for den gamle oljen for å samle inn. Når minst fem minutter er gått, ta en skralle sett og fjerne oljepluggen fra veivhuset. La den gamle oljen renne i pannen. Bytt ut pluggen med skralle satt når oljen har rent ut, og fjern oljelokket merket "olje" på toppen av veivhuset. Plasser en trakt i hullet og fjern skruen på siden av veivhuset med en umbrakonøkkel. Hell i 10w-40 olje til den kommer ut hullet der skruen var. Sett på skruen, fjerne trakten og sett på lokket tilbake på toppen av veivhuset.