2002 Ford Focus ZTS Cranks men vil ikke starte

2002 Ford Focus ZTS Cranks men vil ikke starte


Feilsøking en 2002 Ford Focus som ikke vil starte er forskjellig avhengig av om motoren komme til, men vil ikke starte eller vil ikke skru det hele tatt. Hvis motoren ikke sveiv, eller snu, starte feilsøking med det elektriske systemet. Hvis motoren komme til, men vil ikke starte, se inn i drivstofftilførselssystemet og luftsystemet. Komplett grunnleggende problemløsing med standard verktøy og utstyr. Mer involvert feilsøking kan kreve en trenet tekniker, og bruk av en elektronisk tjeneste verktøy for å diagnostisere kompliserte startproblemer.

Bruksanvisning

Motoren vil ikke dra

1 2002 Ford Focus ZTS Cranks men vil ikke starte

Bruk et digitalt voltmeter for å feilsøke det elektriske systemet.

Kontroller at batteri tilkoblingene de er tette og fri for korrosjon, olje, skitt og rusk. Rengjør med en stålbørste som kreves. Kontroller at chassiset jordforbindelsen er tett og fri for korrosjon, olje, skitt og rusk. Ren etter behov. Still den digitale voltmeter for å lese motstand og måle motstanden mellom den negative batteripolen og chassis bakken. Motstanden bør være mindre enn 1 ohm. Hvis motstanden er større enn 1 ohm, er det et problem med chassiset jordkabel eller forbindelse. Reparer eller skift ut ved behov.

2 Måle spenningen over batteriklemmene. Spenningen skal være ca 12 volt. Hvis spenningen er mindre enn 12 volt, legg batteriet på en lader.

3 Vri tenningsnøkkelen til "On" og måle spenningen over start terminaler. Spenningen skal være ca 12,8 volt. Hvis spenningen er 12,8 volt, er starteren får riktig spenning, men vil ikke engasjere svinghjulet. Fjern starteren og reparere eller erstatte det som kreves. Hvis spenningen er mindre enn 12 volt, er det et problem med starteren stafetten.

4 Følg ledningene fra starteren solenoid til starteren stafett. Kontroller at de er rene og fri for korrosjon, slitasje eller skader. Reparer eller skift ut ved behov. Vri tenningsnøkkelen til "Start" og måle spenningen over starteren relé, terminaler 85 og 86. Spenningen skal være ca 12,8 volt. Hvis spenningen er 12,8 volt, er det et problem med starteren stafetten. Sett på stafetten. Hvis spenningen er mindre enn 12 volt, er det et problem med nøkkelbryteren start krets. Reparer etter behov.

Motoren går men vil ikke starte

5 Finn luftfilteret på luftinntakssystemet. Ta av dekselet og inspisere luftfilteret. Filteret skal være ren og fri for smuss og rusk. En tett luftinnløp vil begrense mengden av luft inn i kammeret, forårsaker harde starter og motoren stanser.

6 Finn drivstoffilteret under chassisrammen. Følg drivstoffledningen fra drivstofftanken til filteret. Vri bryteren "Av" og ta ut bensinpumpe releet fra sikring / relé boksen. Se i brukerhåndboken for mer informasjon. Vri nøkkelen til "Start". Vent et øyeblikk, og vri om nøkkelen av. Gjør dette flere ganger for å avlaste trykket i drivstoffsystemet. Fjern drivstoffslanger fra filteret. Inspisere filteret. Skift ut filteret hvis det er skittent eller tilstoppet. Et tett dieselfilter vil begrense mengden av drivstoff inn i sylinderen, forårsaker harde starter og motor boder.

7 Bytt bensinpumpen stafett. Vri bryteren "On" og lytte til drivstoffpumpen til å slå på - det er en stille summing eller buzz som varer i bare et par sekunder. Hvis du hører ingenting, vri nøkkelbryteren og ta ut drivstoffpumpen stafett. Vri tenningsnøkkelen til "Start" og måle spenningen over terminalene 85 og 86. Spenningen skal være ca 12,8 volt. Hvis spenningen er 12,8 volt, inspisere ledningene fra bensinpumpen relé til bensinpumpen. Kablene skal være fritt for korrosjon, slitasje og skader. Skift etter behov. Hvis ledningene er i orden, må du skifte bensinpumpe releet. Hvis spenningen er mindre enn 12 volt det er et problem i ledningene til bensinpumpen stafett. Reparer etter behov.

8 Ta bilen til en kvalifisert tekniker hvis motoren fortsatt ikke vil starte. Teknikeren vil bruke en elektronisk tjeneste verktøy for å overvåke motorens sensorer, motor timing og elektronisk kontrollmodul feilkoder. De samlet inn fra den elektroniske tjenesten verktøyet data vil hjelpe teknikeren å diagnostisere hvorfor motoren ikke vil starte.