2002 Buick LeSabre Rear Brake Pad Replacement Instruksjoner

I 1951, General Motors viste publikum en moderne vidunder av konseptbiler, den LeSabre. Denne ultra-moderne konsept inkludert funksjoner som var vel forut for sin tid, inkludert 12-volt elektronikk, aluminium og magnesium karosseripaneler, bensininnsprøytning, innebygd hydraulisk jekk og et regn-aktivert automatisk kalesje. Dessverre, denne versjonen av LeSabre var ekstremt dyrt å bygge - ryktes å være mellom $ 500,000 og $ 1,000,000 - slik at det aldri ble en realitet. I 1959 Buick snagged opp LeSabre navn og gitt ut en litt Tamer versjon av bilen, selv om det fortsatt hadde innebygde hydrauliske jekker. Ved tiden 2002 modell år rullet rundt, hadde LeSabre blitt en stift i Buick lineup og var USAs bestselgende full størrelse bil. Skifte bakre bremseklosser på 2002 LeSabre krever spesiell omsorg, som du trenger for å håndtere parkeringsbremsesystemet.

Bruksanvisning

1 Parker LeSabre på et plant underlag og la parkeringsbremsen frikoblet.

2 Skru av lokket fra master sylinder, og bruke en ren kalkun Baster presses ut omtrent halvparten av bremsevæske. Overfør dette suges væsken til en liten beholder for senere avhending - ikke bruke denne væsken.

3 Løsne de bakre hjulmuttere, ved hjelp av en skralle og socket. Hev baksiden av LeSabre med et gulv jack, og skyv bukker under bakre kontrollgruppene. Senk LeSabre på bukker. Fjern lug nuts, og trekker bakhjulene fra kjøretøyet.

4 Trace parkeringsbremsekabelen mot bremsekalippernes til du finner der på slutten av den kobles til parkeringsbremsen på bøylen. Grip metallet enden av parkeringsbremsen kabel med slip-joint tang, og trekk det nedover til det er klart fra parkeringsbremsen. Slip parkeringsbremsekabelen gjennom sporet på spaken, og plasser kabelen til side.

5 Trace parkeringsbremsekabelen mot den nedre kontrollarmen til du finner braketten som fester kabelen til den nedre kontrollarmen. Fjern braketten bolten med en skralle og socket, og trekk braketten fra styrearmen.

6 Fjern de to caliper-klemmene, ved hjelp av en skralle og socket. Trekk bøylen opp og av caliper braketten. Hvis bøylen ikke trekker seg lett, lirke oppover på den med en 6-tommers brekkjern før den er fri fra braketten. Heng caliper fra en nærliggende suspensjon komponent, ved hjelp av en strikk stropp - aldri tillate bøylen til å henge ved sin gummislange.

7 Trekk den indre og ytre bremseklosser fra caliper braketten. Trekk bremseklossens klipp - de tynne metall shims - fra toppen og bunnen av caliper braketten. Fjern de to Bremsecalipperholder bolter, ved hjelp av en skralle og socket, og trekk bøylen braketten fra den bakre hub. Trekk rotoren fra LeSabre bakre hub; hvis det holder seg til navet, lett slå den med en gummihammer for å frigjøre den.

8 Kontroller rotoren for eventuelle synlige feil, inkludert dype riller, speil-lignende glans, hot spotting, sliping eller cracking. Hvis noen mangler finnes, bytt rotor med en ny. Sett den nye eller gamle rotoren på LeSabre bakre hub.

9 Påfør et tynt lag med en tråd låsing kjemisk, og la den kjemiske å kurere for tiden angitt av sine instruksjoner - typisk 5 til 10 minutter. Sett caliper braketten tilbake på bakre hub, og hånd-stram Bremsecalipperholder bolter. Påfør 94 fot-pounds av dreiemoment til Bremsecalipperholder bolter, med en momentnøkkel og socket.

10 Trykk nye bremseklossens klipp - følger med nye bremseklosser - i bøylen braketten; klippene er asymmetrisk, slik at de bare passer i én retning. Snurr rotoren for å gjøre visse klippene ikke gni rotoren.

11 Påfør et tykt lag med skivebrems fett - anti-tyster fett - til bremsekloss klipp og baksiden av de nye bremseklosser. Skyv den nye bremseklosser i bøylen braketten.

12 Tørk av gammelt fett off bremsekalippernes pins, med en ren, lofri klut, og påføre et lag med skivebrems fett på glatte delen av caliper pinnene - ikke får fett på gjengene. Fjern strikkbånd fra bremsekalippernes, og komprimere bøylen stempelet ved hjelp av en bakre caliper verktøy. Den nøyaktige fremgangsmåten varierer, avhengig av hvilken type verktøy som brukes, men konseptet er å trykke stempelet innover mens du roterer stempelet med klokken til den bunner ut på innsiden av bøylen.

1. 3 Snu caliper stempel litt, ved hjelp av bakre caliper verktøyet, så sporene i stempelet er på linje med justeringsmerkene på baksiden av den indre pad. Sett bremsekalippernes på bremsekalippernes braketten, og installere caliper nålene. Påfør 20 fot-pounds av dreiemoment til caliper pinnene, med en momentnøkkel og socket. Sett bremseslangen til lavere kontroll-arm braketten tilbake på plass på nedre kontroll arm, og stramme bolten til 18 fot-pounds.

14 Grip metallet enden av parkeringsbremsen kabel med slip-joint tang, og trekk kabelen nedover til du kan skyve kabelen gjennom sporet i bøylen parkeringsbremsen. Tillat parkeringsbremsen kabelen for å trekke sakte mot parkeringsbremsen, inntil kabel metallende setene på plass i spaken.

15 Gjenta trinn 4 til 14 for å erstatte klossene på motsatt side av LeSabre.

16 Installer bakhjulene på LeSabre bakre nav, og hånd-trekke til mutrene. Hev bak på bilen av bukker, ved hjelp av et gulv jack, og fjerne jack stands. Senk LeSabre til bakken, og trekke til mutrene - i et sikksakkmønster - til 100 fot-pounds.

17 Trykk bremsepedalen sakte om lag 2/3 av den totale reise, og sakte slipper det. Gjenta dette trinnet hvert 15. sekund inntil bremsepedalen føles fast. Dette presser caliper stempelet ut og plass til det på baksiden av den indre bremsekloss. Pushing og slippe på en rask hastighet kan føre stempelet til å rotere litt, negativt påvirker justeringen av sporene i caliper stempel til tappene på baksiden av puten.

18 Legg DOT 3 væske til master sylinderen inntil væskenivået når "Max" linje på master sylinderen reservoaret. Skru lokket på master sylinder reservoaret.

19 Ta gammel bremsevæske i den lille beholderen til en brukt bil-olje-resirkulering sentrum for avhending. Noen auto deler butikker ta gamle DOT 3 væske gratis.