2001 Ford Explorer Sport 4X4 Specs

2001 Ford Explorer Sport var et mellomstort, tre-dørs SUV. Selv offisielt solgt som en egen modell, det var nesten identisk med den mer populære femdørs Explorer, lagre for sine mange dører og mer begrensede konfigurasjonsmuligheter.

I dag, tre-dørs mellomstore SUVer er alle, men utryddet. Få SUV kjøpere er interessert i å ofre det praktiske og brukervennlighet levert av bakdørene for en beskjeden økning i stil og smidighet. Mens en solid, kompetent kjøretøy, tilbudt Explorer Sport få viktig fordel overs sin mer allsidig femdørs motstykke.

dimensjoner

Den Explorer Sport målt 180.4 inches lang, 70,2 inches bredt og 68,2 inches høy. Det satt på en 101,8-tommers akselavstand. Sin base egenvekt var en betydelig 3,750 pounds. SUV relativt stramt 34,7 fot svingradius gjorde det litt mer manøvrerbare enn de fem-dørs Explorer, så vel som de fleste andre mellomstore sport nyttekjøretøyer av æra. The Explorer Sport relativt smidig håndtering og mindre dimensjoner gjort det til et godt valg for førere som har brukt mye tid på å navigere travle bygater og klemme inn i trange parkeringsplasser.

Powertrain

Den Explorer Sport ble drevet av Fords tiden testet 4,0-liter "Cologne" V-6. En enkelt-overhead-cam enhet med to ventiler per sylinder, det produsert 203 hestekrefter ved 5250 rpm og 237 fot-pounds av dreiemoment ved 3000 rpm. Også brukt i de ærverdige Ranger pickup lastebil og entry-level versjoner av Mustang, Köln V-6 holdt en solid jern blokk og lette aluminiums hoder.

Den Explorer Sport var tilgjengelig med bakhjulsdrift eller en tradisjonell, truck-baserte, deltid fire-wheel-drive systemet. Strømmen ble sendt til hjulene via en standard fem-trinns manuell eller valgfri fem-trinns automatgirkasse. I motsetning til de fem-dørs Explorer, Sport var ikke tilgjengelig med valgfri V-8 motor.

Opptreden

Til tross for sin moniker, var det ingenting spesielt sporty om Explorer Sport. Den 4,0-liters V-6 under panseret gitt bare tilstrekkelig akselerasjon, noe som gjorde fornuftig med tanke på SUVer vekt. Akselerasjon 0-60 mph tok 8,0 sekunder. Den store Ford kunne dytte gjennom kvart mile på 16,2 sekunder på 84 km / h på vei til en elektronisk begrenset toppfart på 106 mph. Ikke dårlig, men ikke akkurat imponerende for en bil med "sport" i navnet.

Som en off-road kjøretøy, Explorer Sport var bedre enn gjennomsnittet. Dens lastebil-baserte fundamentet - tilpasset primært fra Ranger pickup - og fire-wheel-drive systemet gjorde det en kompetent arbeidshest i ulendt terreng.

forbruker~~POS=TRUNC data

Som med nesten alle SUVer, gass kjørelengde var ikke en av Explorer Sport sterke vester. De to-wheel-drive-versjonen ble EPA karakter på 16 mpg i byen og 20 mpg på motorveien. De fire-wheel-drive-versjonen ble rangert på 14 mpg i byen og 18 mpg på motorveien.

Når ny, 2001 Explorer Sport startet på $ 22 225 for to-wheel-drive-versjonen og $ 25 245 for 4x4. Avskrivninger har rammet SUV hardt i de mellomliggende årene, skjønt. Ifølge Kelley Blue Book, som i 2014, en to-wheel-drive modell i god stand er verdt fra $ 625 til $ 700. En fire-wheel-drive-modellen, på den annen side bør gå for mellom $ 1450 og $ 1600.