2001 Corvette Teknisk informasjon

2001 Corvette Teknisk informasjon


Corvette er en linje av sports biler produsert av General Motors Chevrolet divisjon. Først introdusert i 1953 har Corvette blitt sett mange endringer i løpet av årene, med coupes, cabrioleter, T-topper og Targa karosserivarianter. 2001 Corvette representerte en balansering av tradisjonell Corvette styling med moderne sikkerhet og håndtering funksjoner.

moment~~POS=TRUNC

2001 Corvette kom utstyrt med en standard LS1 åtte-sylindret motor med 350 hestekrefter. En økning i dreiemoment er levert på grunn av en redesignet inntak system som tillot større trekker luft og en rejiggered kamaksel profil. Dette boost ble beste følt i low-end akselerasjon, noe som gir høyere hastighet og akselerasjon 0-60 mph. Momentene på 300 ft. Lbs. på 1000 rpm ble levert, med 340 ft. lbs. ved 2500 rpm.

Luftstrøm

Aluminiums blokk av 2001 Corvette motoren ble redesignet for å bedre håndtere presset bygget opp i veivhuset og mer effektivt distribuere olje i hele motoren under drift ved høye hastigheter. Modifiserte manifolder tillatt for økt volum av luft inntak, som jobbet på konsert med en forbedret kamaksel profil som tok fordel av den økte luftstrømmen. Porting var forbedret på høy kompresjon topplokk å tvinge mer luft inn i forbrenningskamrene, og eksos mottrykk er behandlet ved hjelp av en titan eksosanlegg - den første bruken av denne høytytende metall i en masseproduksjon bil.

aktiv Håndtering

Active Handling var en stabilitetskontroll system introdusert til Corvette linje i 1998. Systemet utløser blokkeringsfrie bremser, vanligvis kalt ABS og traction control systemer ved å overvåke rotasjon til venstre og høyre på en midtakse (yaw i fly- vilkår ), akselerasjon på en rett linje, og stillingen av rattet. Når driverne over- eller under riktig under defensiv kjøring manøvrer, Active håndteringssystem bistår i å bringe kjøretøyet under kontroll.

avgrensninger

Corvettes med automatgir ble konstruert for en lavere tomgangsturtall på grunn av forbedringer i dynamoen clutch trinse, noe som gjør for en jevnere og roligere tur i løpet av de hyppige start og stopp av bykjøring. Luksus bil nivåer av lydisolering og stille drift ble igangsatt med 2001 Corvette ved å installere høy ytelse skum og sel, noe som resulterer i forbedret lydisolasjon. Lettere og mer holdbare batterier ble brukt i tillegg, bidrar til den generelle fokus på å gi en lettere, mer kraftfull tur enn tidligere Corvette-modeller.

styling

Styling innslag på både innsiden og utsiden av 2001 Corvette ble utformet med bildet og ideen om fart i form og funksjon. Eksosrør ble trimmet med krom tips, senter luftinntak er toppet med restyled griller og luft øser direkte kjøling strømmer til bakbremsene. De kroppsnære skinnseter ble utformet for å holde kroppen av både fører og passasjer godt på plass i løpet av trange og raske snu manøvrer, og den sterkt opplyst instrumentpanelet holdt en klynge av målere ment å raskt og nøyaktig vise informasjon på en måte i likhet med en høy ytelse i fly.