2000 Subaru Impreza Hode Torque spesifikasjoner

Subaru introduserte Impreza, en kompakt bil, i 1993. Det er den eneste bilen i sin klasse, en klasse som inneholder slike biler som Nissan Sentra og Toyota Corolla, som alltid har tilbudt en all-wheel-drive drivlinje. Året 2000 var det siste året av Impreza første generasjon av konstruksjon. Subaru har etablert spesifikasjoner for motorer det steder i sine biler. For å sikre motor stabilitet, må motorboltene trekkes til med moment eller boltet ned til disse spesifikasjonene.

Motor

I 2000 Subaru Impreza var tilgjengelig med to motorer, den vanligste av disse var en 2,5-liters fire -ylinder motor. Denne motoren hadde en boring på 3,92 inches, en slaglengde på 3,11 inches, og et kompresjonsforhold på 10-til-1. Det kunne produsere 165 hestekrefter ved 5600 rpm og 166 pund-fot dreiemoment ved 4000 rpm. Det tjente i gjennomsnitt mellom 21 og 23 mpg i byen og om lag 28 mpg på motorveien.

Cylinder Block

I 2,5-liters motor, motorblokken, som holder topplokket, har sine egne spesifikke moment krav. Den kamaksel posisjonssensor kobles til motorblokken med 5 lb-ft av dreiemoment. De knock sensor boltene til det med 17 lb-ft. Oljekjøleren kobles til motorblokken med 40 lb-ft og bunnpannen kobles til den med 3,5 lb-ft av dreiemoment. Oljen pickup tube krever 7 lb-ft dreiemoment for å koble til motorblokken.

Topplokk

Ventilen dekselet krever 5 lb-ft av dreiemoment til å koble til topplokk. Koble tennpluggen til topplokk med 15 lb-ft av dreiemoment. Motorens temperatursensor bolter til topplokk med 13 lb-ft av dreiemoment. De kamaksel-til-sylinder-hode bolter krever 7 lb-ft dreiemoment og tennings-spiral-to-sylinder-hode bolter krever 12 lb-ft.