2000 Saturn toppakning Installasjon

Når du installerer en ny toppakning i en 2000 Saturn, betaler spesiell oppmerksomhet til rusk eller korrosjon funnet i topplokket tråder og topplokk bolt tråder. Sørg også for spesifikke moment spesifikasjoner er fulgt for å unngå eventuelle fremtidige problemer til vitale motordeler. Reparasjonen bør ta en time å fullføre.

Bruksanvisning

1 Fjern eventuelle tidligere pakningsrester fra kontaktflatene på motorblokken og topplokket med en pakning skrape.

2 Rengjør kontaktflatene på motorblokk og topplokk med et håndkle fuktet med aceton.

3 Plasser hver sylinderhodebolt i en skruestikke og kjøre en bolt dø ned i gjengene på bolten for å fjerne eventuell korrosjon på bolten og gjenopprette trådene.

4 Installer eventuelle komponenter på topplokket som kan ha blitt fjernet under fjerning av hodet fra motorblokken.

5 Plasser den nye toppakning over styrepinnene på motorblokken.

6 Plasser topplokket over pakningen, og at pakningen ikke beveger seg under installeringen.

7 Monter boltene med en momentnøkkel, stramme hjulboltene til 48 fot-pounds, i motsatt-tråden innstramming sekvens. Dette vil sikre gjengene inne i motorblokken er fri for all korrosjon. Start med bolten i midten av en side på topplokket, skru deretter inn skruen motsatte av den første stramming. Arbeid utover fra midten, alltid stramme bolten motsatte av forrige bolt.

8 Fjern boltene med en pipenøkkel, ved hjelp av det motsatte av det motsatte-stramming sekvens. Begynn i endene av topplokket og fjerne en bolt, da det motsatte av det bolt, som arbeider for utsiden til midten av topplokk.

9 Coat topplokk bolt tråder i motorolje.

10 Monter boltene ved hjelp av motsatt-tråden innstramming sekvens med en momentnøkkel, stramme alle boltene til 22 fot-pounds.

11 Stram alle boltene med motsatte tråder innstramming sekvens med en momentnøkkel. Stram boltene i enkelt overhead cam motorer til 33 fot-pounds og 37 fot-pounds på dual-overhead cam motorer.

12 Snu topplokksbolter 1/4 omdreining med en momentnøkkel med motsatte tråder innstramming sekvens.