2000 Pontiac Grand Prix: Det vil ikke starte

Det er frustrerende når bilen ikke vil starte. Og som biler blir eldre, oddsen for mekaniske sammenbrudd øke. Ved riktig vedlikehold av din 2000 Pontiac Grand Prix, vil du redusere sjansene for at det ikke starter.

Bruksanvisning

Motoren vil ikke snu

1 Kontroller at batterikablene er ordentlig koblet til batteripolene og at det er ingen overflødig korrosjons på terminalene. Batteriet i en Grand Prix er plassert bak passasjersiden frontlys. Hvis terminalene er løs, stram dem med en skiftenøkkel. Hvis det er overflødig korrosjon på terminalene, rengjør den med en stålbørste.

2 Slå på interiør lys til å sjekke om du har et svakt batteri. Vri om nøkkelen og forsøke å starte Grand Prix. Hvis lampene blinker eller svakt mens du prøver å starte bilen, er batteriet for svakt. Du kan forsøke å hoppe starte bilen eller bytte batteriet.

3 Kontroller at bilen er i park eller nøytral. Grand Prix er utstyrt med en sikkerhetsfunksjon som hindrer bilen i å starte med mindre det er i park eller nøytral.

Motoren går men vil ikke starte

4 Kontroller at du har gass i tanken. Flottøren i drivstofftanken kan bli sittende fast, og gir deg en falsk lesing. Hvis du ikke kan huske hvor mange miles du har kjørt siden sist fylle opp, legge til en gallon bensin på tanken og forsøke å starte bilen. Dersom tanken var tørr, vil det ta lengre tid å starte Grand Prix fordi luften må arbeidet ut på drivstoffledninger.

5 Vær sikker på at Grand Prix har tilstrekkelig drivstoff press. Ingen drivstofftrykk, eller lavt drivstofftrykk, er et tegn på at bensinpumpen må skiftes. For å se etter drivstofftrykk, kobler du en bensintrykkmåler på drivstoffslangen og dra motoren rundt. Du trenger en annen person med deg slik at han kan skrive ned lesing på måleren. For en 2000 Grand Prix, må drivstofftrykket være 45-55 PSI.

6 Bruk en tennpluggnøkkel for å kontrollere hver av de seks tennplugger på Grand Prix. Hvis tuppen av tennpluggene er belagt med svart karbon eller ubrent drivstoff, er det på tide å bytte tennplugger. Hver av disse to forholdene gjør tennpluggene ikke gir tilstrekkelig gnist og kan hindre bilen i å starte. Pontiac foreslår å erstatte tennplugger i Grand Prix hver 100.000 miles.

Hint

  • Hvis du noen gang i en situasjon der Grand Prix er snu, men vil ikke starte, råder Pontiac starte motoren for ikke mer enn 15 sekunder av gangen. Starte motoren lenger enn dette i betydelig grad kan tømme batteriet, i tillegg til overoppheting av starteren, som kan skade den.