2000 Integra Specs

Introdusert i 1986, Acura Integra fungert som entry-level modell i mer upscale Acura lineup, og ble tilbudt i både tre-dørs og firedørs sedan varianter. Den tredje generasjons Integra, uten tvil den mest populære versjonen av bilen, ble introdusert i 1994 og forble i produksjon gjennom 2000 årsmodell. Integra ble droppet for 2001-modellen år og ble erstattet av RSX kupé.

Integra

Selv om Acura ble opprettet for å være Hondas luksus arm ble Integra primært designet som en sporty kjøretøy. Teknologiske gjennombrudd oppnådd gjennom racing innsats, sammen med erfaringer fra prosjektering NSX superbil, tillot Honda å utstyre sin kompakte Integra med en rekke racerprøvd teknologi, deriblant en fire hjul uavhengig dobbel-wishbone suspensjon. All Integras, både sedan og kombikupé versjoner, er drevet av en 1,8-liters firesylindret motor, og er forhjulsdrift.

Integra LS

For år, en modell kalt retten serveres som base-spec Integra, men som Acura flyttet mer eksklusive, ble retten falt for 1999 og velutstyrte LS ble det "entry-level" kjøretøy. Integra LS var utstyrt med en DOHC 1,8-liters motor (kalt "B18A2") vurdert til 140 hestekrefter ved 6300 rpm og 124 lb-ft av dreiemoment ved 5200 rpm. To sendingene var tilgjengelige for Integra LS: en fem-trinns manuell og en fire-trinns automatisk. Standard funksjoner som finnes på Integra LS inkludert niceties som elektriske vinduer, dørlåser og moonroof; klimakontroll; 14-tommers lettmetallfelger; 6 høyttalere AM / FM / CD stereo; og ABS.

Integra GS

Integra GS var svært like i spec til Integra LS. Motor spesifikasjoner, girkasser og interiør funksjoner er lik mellom de to variantene. Men, legger Integra GS skinn-trimmet seter, et skinntrukket ratt og skinntrukket girkule.

Integra GS-R

Integra GS-R tar funksjonene i lavere spec GS, men legger til en heftig dose av ytelse. Alle Integra GS-R kommer med en 1,8-liters firesylindret motor, kalt B18C, utstyrt med Hondas variable ventiltider og løfteteknikk. Dette B18C er vurdert på 170 hestekrefter ved 7600 rpm og 128 lb-ft av dreiemoment ved 6200 rpm. For bedre å håndtere denne ekstra kraft, ble bremser og fjæring oppgradert, en front strut tower brace var utstyrt og hjulstørrelsen økt til 15 inches.

Integra Type-R

Den mest ettertraktede av Integra varianter, hvis ikke en av de mest ettertraktede moderne sportsbiler, er den Integra Type-R. En gategodkjente racerbil, og anses av mange å være den beste forhjulsdrevne bilen noensinne laget, Integra Type-R skrøt en høy kompresjon race-spec motor, en 1,8-liters VTEC motor kalt B18C5, som var vurdert til 195 hestekrefter ved 8000 rpm og 130 lb-ft av dreiemoment ved 7500 rpm. En femtrinns nær girkasse var utstyrt som standard utstyr, som var en limited-slip differensial. Ingen automatgir ble noensinne tilbudt i Type-R. Den fjæring og bremser ble ytterligere omarbeidet for å regjere i denne ekstra kraften. Den standard fire-øre-hjulet mønster som finnes på alle de andre Integra varianter ble erstattet med en mer robust fem-lug hjul mønster.

Mange bekvemmeligheter, inkludert klokken og lyddempende materiale, ble fjernet for å barbere prestasjons rane vekt fra Type-R. Mer aggressivt styrket forsetene og et race-inspirert ratt, med den nå berømte røde sømmer, ble lagt til interiøret. En funksjonell aero kit ble lagt til, som var spesialdesignede lettmetallfelger. De 2000 modell år Integra Type-R-plater kan være hadde i en av to farger: Phoenix Yellow og Flamenco Black Pearl.