2000 Dodge Intrepid Timing Chain Installasjon

2000 Dodge Intrepid Timing Chain Installasjon


En motor som er ute av tiden vil ikke kjøre i det hele tatt, eller vil kjøre svært ujevn. Derfor er det svært viktig at motoren er i gang og at timing belte eller kjede er i god stand. Skifte noen timingen kjeden er en komplisert og tidkrevende oppgave, men ved nøye å sette motoren i øvre dødpunkt og ta av posisjonen til timing merkene på timing kjede og kamaksel tannhjulene, kan du installere et registerkjede i Dodge Intrepid.

Bruksanvisning

Tilgang til Timing Chain

1 Tapp av motorolje. Unbolt front-øvre radiator cross-medlem.

2 Fjern inntaket manifold, spjeldhus og øvre samle (luft passasje).

3 Fjern alle tilbehørsdrivbeltene fra motoren. Fjern kabelføringstrinsen og servostyring pumpe. Ikke koble servostyring pumpe linjer - bare unbolt pumpen fra braketten og skyv den til side.

4 Fjern veivakselen demper og trinse hjelp av en spesiell avtrekker. Fjern ventildekslene og registerkjededeksel.

5 Rotere veivakselen slik at den er ved øvre dødpunkt. Det er et merke på veivakselen sprocket - sørg for at det er nettopp på linje med pilen på oljepumpehuset. Du kan finne det nyttig å bruke et speil mens du gjør dette - du kan koble bakspeilet fra innsiden av bilen et lite moment litt med. Du kan rotere motoren ved hjelp av 3/8-in. breaker bar med en utvidelse og sette den inn i midten av venstre kamaksel tannhjulet (vær forsiktig).

6 Fjern timingen kjeden ved å skru og fjerne alle de timing kjeden guider. Det er flere deksler må du fjerne med en av de store Allen skiftenøkler. De krever en Allen driver som er 3/8 inn. eller større, og er under en stor mengde av dreiemoment. Du vil sannsynligvis må bruke breaker bar i kombinasjon med Allen driver å fjerne dem.

7 Fjern alle timing kjeden guider. Fjern timing beltestrammeren ved å skru den fra sin bolig på utsiden av motorblokken. Fjern det gamle registerkjede. Unbolt og fjerne det øvre venstre kamaksel tannhjulet.

Installere New Timing Chain

8 Unbolt øverst til venstre veivaksel tannhjul. Plasser den nye registerkjede over alle de andre tannhjulene. Det er belagt koblinger på timingen kjeden; Finn den fargede belagt lenke og sørge for at det ender opp over høyre veivaksel hjulet i riktig posisjon. Pass på at de andre belagt koblinger er posisjon på oljepumpen tannhjulet og nær venstre kamakselen tannhjulet. Støtt kjede i øvre venstre tannhjul med en skrutrekker.

9 Fjern skrutrekkeren og legg kjedet rundt øvre venstre kamaksel tannhjulet, og pass på å justere fargede belagt koblinger med timingen merkene på kamakselen tannhjulet. Skyv tannhjulet tilbake over kamaksel, men ikke bolt det på plass ennå.

10 Se på oljepumpen tannhjulet for å sørge for at motoren fremdeles justert på øvre dødpunkt. Kontroller at kjedet ikke har glidd på øvre høyre kamaksel tannhjulet.

11 Sett breaker bar med en 3/8-in. forlengelse i øvre venstre kamaksel. Roter kamaksel med bryterstangen, slik at den er på linje i sin opprinnelige stilling med tannhjulet. Finger træ kjedeboltene tilbake gjennom tannhjulet og inn festebraketten på enden av kam. Gradvis slipper spenningen på breaker bar. Som slakk på timingen kjeden er tatt opp ved å slippe kamakselen tannhjulet, kontroller at innstillingen kjeden ikke sklir rundt oljepumpen tannhjulet eller høyre kamaksel tannhjulet.

12 Sjekk igjen at belagt linkene på registerkjede hver er på linje med sine respektive merkene på kamaksel hjul og oljepumpehuset. Trekk til boltene på venstre kamaksel tannhjul til 28 Nm.

1. 3 Tilbake strammer ved å trykke den helt mot strammer verktøyet; væsken vil kjøre ut av det, og det bør bli komprimert.

14 Installer alle de timing kjeden guider. Skyv timing kjedestrammer gjennom hullet i blokken, og skru den tilbake på plass. Komprimere den litt ved å lirke med en skrutrekker, og slipp. Den strammer skal trykke strammeskinnen mot registerkjede.

15 Installer de runde plugger med stor umbraconøkkel driver, og installere registerkjededeksel.

16 Installer ventildekslene, veivaksel trinse, servostyring pumpe, dagdriver trinse, tilbehør drivreimer, øvre plenums, inntak manifold og spjeldhus. Fyll motoren olje til riktig nivå.

Hint

  • Bytt vannpumpe hvis det ikke har blitt gjort nylig, eller om serviceboken for kjøretøyet er ufullstendige. De vannpumper, særlig i 2.7L motorer for denne modellen og gjør, er beryktet for å unnlate og for de medfølgende høye lønnskostnader.
  • De taktmerkene på kamaksel tannhjulene vil ikke være nøyaktig vertikalt under timing prosessen - dette betyr ikke at noe er galt.
  • Vær sikker på at timingen kjeden ikke har glidd rundt veivakselen skivene, og at motoren ikke har beveget seg fra øvre dødpunkt (merket på oljetannhjulet som er i tråd med merket på oljepumpehuset). Hvis motoren beveger seg fra øvre dødpunkt under installasjonen av registerkjede, kan du ved et uhell installere resten av registerkjede med slakk i den, eller helt i feil posisjon.