2000 4.3 Vortec Leder Torque spesifikasjoner

2000 4.3 Vortec Leder Torque spesifikasjoner


GM begynte å produsere en linje av Vortec motorer i 1988. Denne familien av motorer, inkludert 4,3-liters, benytter en teknologi som skaper en hvirvel, en roterende strømning, i forbrenningskamrene. Vortex blander mer effektivt luft og drivstoff under forbrenningsprosessen. Den 4,3-liter, eller 262-kubikk-tommers, er fortrengning motoren en utvikling på Chevrolets 5,7-liters V-8, bortsett fra at den mangler tallene 3 og 6 sylindre.

motor~~POS=TRUNC

I 2000 ble dette Vortec motor plassert i slike biler som Oldsmobile Bravada og Chevrolet Astro. De seks sylindre hver hadde to ventiler, som hadde en enkelt overhead konfigurasjon. Denne motoren hadde en boring på 4 inches og en slaglengde på 3,48 inches. Dens 9,2 til 1 kompresjonsforhold tillater det å tjene 190 hestekrefter ved 4400 rpm og 250 fot-pounds av dreiemoment ved 2800 rpm.

Topplokk

En sylinderhode i en forbrenningsmotor, også referert til som hodet, hviler på toppen av sylinderblokken og sylindrene. Det er på en plattform med ventiler, vippearmen, og tennplugger, og kobles til motorens innsug og eksos manifolder.

Topplokk

Alle bolter bli med i topplokket til motorblokken krever 22 fot-pounds av dreiemoment.

Motorens eksosmanifolden krever 22 fot-pounds av dreiemoment til bolt til topplokket. Inntaket manifold mottar første to fot-pounds, deretter 9 fot-pounds, og til slutt 11 fot-pounds av dreiemoment til å feste til topplokket.

Motorens rocker arm bolter til topplokk med 20 fot-pounds av dreiemoment. Tennplugg-til-sylinder-head vedlegg kreve 11 fot-pounds av dreiemoment. Ventildekselet og topplokk bolt sammen med 8.83 fot-pounds.

andre spesifikasjoner

Eksosrøret krever 20 fot-pounds av dreiemoment til å feste til eksosmanifolden. De fan-blad-til-fan-clutch bolter krever 24 fot-pounds av dreiemoment, og vifteclutch-til-vann-pumpe bolter krever 17 fot-pounds.

De veivaksel-til-motorblokk bolter kreves 15 fot-pounds av dreiemoment anvendt i to trinn. Motorblokken og girkasse bolt sammen med 35 fot-pounds av dreiemoment. Bunnpannen bolter dreiemoment til 18 fot-pounds. Bunnpannen er tappepluggen krever 18 fot-pounds av dreiemoment. Oljepumpen festes til motorblokken med 65 fot-pounds av dreiemoment.