1999 Tahoe MAP Sensor forårsaker Fast Idle

1999 Chevy Tahoe ble tilbudt med en 5,7-liters åtte-sylindret motor med automatgir og fire-wheel-drive for alle tre trimme nivåer. MAP sensoren reléer et spenningssignal til ECM som betegner mengden av vakuum av trykket i inntaksmanifolden. ECM bruker denne informasjonen delvis å justere motorkontrollene for optimal ytelse og utslipp utgang. En defekt MAP sensor kan formidle feil spenning til ECM, forårsaker den til å øke tomgangshastigheten. MAP sensoren på 5,7-liter er på venstre side av inntaket manifold rett over EVAP canister purge solenoid.

Bruksanvisning

1 Løft bilen panseret og støtte den med hette prop stang. Koble den negative batterikabel med batterinøkkelen.

2 Løft opp på selen kategorien ledninger og trekk ledningsnettet unna MAP sensor pluggen. Løft opp på MAP-sensor med en liten rocking bevegelse for å fjerne det fra inntaksmanifolden. Ikke prøv å lirke MAP sensor ute av posisjon, noe som kan skade inntaket manifold. Fjern MAP sensor grommet fra inntaksmanifolden med den lille pick-verktøyet.

3 Skyv den nye tetningen (følger med en ny MAP sensor) inn i inntaket manifold hullet. Sett MAP sensoren på plass og trykk forsiktig ned på den for å feste den ordentlig.

4 Plasser en liten mengde av dielektrisk fett i ledningsnettet pluggen. Skyv ledningsnettet inn i MAP sensor plugg; fanen klikker på plass når den er riktig installert.

5 Koble den negative batterikabelen til batteriet og skru terminalen med batteriet skiftenøkkel. Slå bilen panseret.