1999 Jeep Cherokee Limited Informasjon

En banebrytende kompakt SUV, Jeep Cherokee ble produsert 1984-2001 for USA-markedet. Blant de siste modellen års oppføringer var 1999-versjonen, og dens begrensede trimme ble ansett som den splitter øverste nivå. På dette punktet, bilen var bare i sin andre generasjon av produksjon, selv om det hadde eksistert i et tiår og en halv.

Hovedtrekkene

1999 Jeep Cherokee Limited hadde en 4-liters 190-hestekrefter sekssylindret motor med 235 ft. Lbs. dreiemoment. Overføringen var en fire-trinns automatgirkasse med overdrive. Med en gasstank 20-gallon, kunne '99 Jeep Cherokee Limited komme rundt 16 mpg for bykjøring og rundt 22 mpg på motorveien kjører.

Standard interiør funksjoner inkludert strøm / barnesikring dørlåser, fører og passasjer, klimaanlegg, elektriske vinduer, cruise control, og stereoanlegg med AM / FM-radio og kassettspiller, med en hytte stort nok til å sete opp til fem passasjerer. Bakhjuls og fire hjul drivlinje alternativer ble gjort tilgjengelig, og det syklet på 15-tommers lettmetallfelger.

Ros

Selv med toppnivå Limited trim, ble '99 Jeep Cherokee verdsatt som en av de billigste SUV i markedet. Plus, er det fremdeles godt av Jeep rykte for å bygge off-road kjøretøyer, selv om flere bilprodusenter på den tiden var girer nå sine SUVer mot on-road egenskaper.

Kritikk

De fleste klaget over at lite hadde endret om 1999 Jeep Cherokee for å holde tritt med tiden. Den begrensede utgaven var den mest belastede, luksuriøse versjon av Cherokee. Bil kritikere, men til syvende og sist fordømte det som uraffinert og rudimentær forhold til de fleste kompakte SUVer av alder, med tanke på at flere populære funksjoner som kjøretøy anti-tyveri system, ABS-bremser, skinnseter og tåkelys ikke ble gjort tilgjengelig for kjøretøyet i det hele tatt. Edmunds.com redaktører antydet at det trolig ville ta mest die-hard Jeep fan å skille mellom '99 Cherokee Limited som en andre generasjons oppføring fra de i den første generasjonen, som ble gjort så tidlig som på midten av 1980-tallet.

Aftermath

1999 Cherokee Limited var en del av en trim utvalg som symboliserte den generelle mangelen på innovasjon i bilen, og bebudet sin ende to år senere. Når Wolfgang Bernhard venstre Mercedes-Benz å overta Chrysler som konsernsjef i 2000, en av de første kostnadsreduserende avgjørelser han gjorde var å avslutte produksjonen av Jeep Cherokee. 2001-versjonen var den siste modellen år, erstattet av Jeep Liberty.

Pris

Den opprinnelige produsentens veiledende pris for den begrensede 2WD trim av 1999 Jeep Cherokee var $ 22 960, mens det av den begrensede 4WD var $ 25,080. Som i 2010, Kelley Blue Book anslår prisen verdi utvalg av 1999 Jeep Cherokee Limited på rundt $ 6100 til $ 6600.