1999 Honda XR100 spesifikasjoner

Hondas XR linjen er blant de mest holdbare firetakts enkelt off-road motorsykler. Det var et rent off-road-versjonen og blant de sporty enduroløp. XR fetter, XL, brukt samme plattform, men var utstyrt til å bli ridd på veien også. XR 100 var den største av Hondas fire junior-sized røntgenbilder.

En blanding av Utility

XR linjen er avviklet og kombinert med Hondas CR-linje, som hadde vært rent to-takts drevet motocross sykler. Den nye linjen er CRF - en CR cross sykkel med en konkurranse firetakts motor. Selv om de ikke gjør det XR100 lenger, tror ikke en liten boring CRF er en direkte erstatning. XR linjen var en sporty enduro, ikke en cross sykkel. Som et spill maskiner, var det langt bedre egnet til skogen ridning eller trail riding enn dagens maniske CRFs som forsøker å gjenskape to-takts cross ytelse som er bedre egnet for et spor.

XR 100 Basics

XR 100 så liten endring i løpet av sin produksjon. 1999, som alle XR, det hadde en ensylindret, luftkjølt firetaktsmotor med et enkelt overliggende kamaksel, betjening en inntaksventil og en utløpsventil. Med en total fortrengning av 99-kubikkcentimeter, den hadde et kompresjonsforhold på 9,4: 1. 1999 XR 100 brukte Showa fjæring foran og Pro-Link bakhjulsoppheng. Det benyttes en enkelt 20-mm forgasseren. En av XRS kjennetegnene var doble eksosportene plombert med to overskrifter, som fører noen mennesker til å tro det var faktisk en to-sylindret sykkel.

I motsetning til andre røntgen

1999 XR mottok ikke skivebremser av det er større fettere, ved hjelp av trommelbremser foran og bak. Det gjorde motta en Kondensatordeler system, eller CDI, som er spesielt godt egnet til mindre slagvolum motorer; det er også krever mindre vedlikehold.