1999 GMC Sonoma O2 sensor Specs

Først introdusert i 1982, er GMC Sonoma en kompakt pickup lastebil produsert av GM. En ny generasjon kom i 1994 med 4.3L Vortec V6 og 2.2L firesylindrede motorer. Som inline modifikasjon hadde bare en eksosmanifold, det kreves bare en oksygen sensor for å kontrollere og spore air-fuel ratio for best ytelse og gode utslipp. Imidlertid forskyvningen av v6 motoren kreves to oksygensensorer, en for hver eksosmanifolden.

Oxygen Sensor Place

De oppvarmede oksygensensorer er montert i avgassystemet, hvor de kan overvåke oksygeninnholdet i eksosgass-strømmen. De deretter sende den innsamlede informasjonen til motor datamaskin enhet, som justerer mengden drivstoff injiseres i inntaket manifold for å kompensere for overskytende luft eller overflødig drivstoff.

sensor~~POS=TRUNC Spesifikasjoner

Sensoren frembringer en spenningsutgang når oksygen er til stede i eksossystemet. En skikkelig arbeids sensor vil hele tiden variere spenningsverdien fra ca 100 mV - høyt oksygeninnhold, mager blanding - til 900 mV - lavt oksygeninnhold, rik blanding.

Part Replacement

GM leverer fortsatt oksygen sensorer på prisen på $ 162,14 per stykke fra og med januar 2011. Den opprinnelige utstyrsfabrikanten delenummer er 25312200.

utskifting Prosedyre

For å erstatte oksygen sensor, må du først koble den negative batterikabelen. Bestemme plasseringen av oksygensensoren for å bli erstattet. Hev bilen. Koble oksygen sensor sele kontakt. Bæreselen kontakten kan typisk ha enten en en-av-fire eller en 2-av-to konfigurasjon. Bruk J 39194 - oksygen sensor skiftenøkkel - for å fjerne sensoren og erstatte den med en ny.