1999 Ford Explorer Specs

1999 Ford Explorer så få endringer fra 1998-modellen, bortsett fra i noen ekstra sikkerhetsfunksjoner. Mens lastekapasitet økt litt og en ny trim ble lagt, det fortsatt tilbys to motorer og girkasser, samt de fleste av de samme standard og valgfrie funksjoner. 1999 Explorers var tilgjengelig i fem trims; Sport, XL, XLT, Eddie Bauer og Limited.

Hjuloppheng og styring

Alle modellene var tilgjengelige med bak, to-wheel drive og deltid, firehjulstrekk. Eddie Bauer, XLT og Limited trimme linjer var også tilgjengelig med full-time, firehjulstrekk, som også ble kalt firehjulsdrift. Firehjuls modus tilbudt fire-hi, for høyhastighets jernbane og fire-lav, for off roading. Standard på alle modeller var et selvstendig, forhjulsoppheng med torsjon barer, heavy-duty sjokk og en anti-roll bar. På baksiden er et blad-fjæring system med kraftige støt og en anti-roll bar. Den lave bakkeklaring på 6,7 inches begrenser dens evne til alvorlige off-road forhold. Alle modellene har tannstangstyring.

Motor og girkasse

XLT, Eddie Bauer og begrenset all-hjulstrekk kom standard med en 5,0-liters V-8 motor som legger ut 215 hestekrefter og 288 fot-pounds av dreiemoment. Den to- og firehjulstrekk Eddie Bauers og Limiteds hadde en 4,0-liters V-6 med 210 hestekrefter og 254 fot-pounds av dreiemoment. Valgfritt om Eddie Bauer og begrenset to-hjuls-stasjoner var den 5,0-liters motor. To- og firehjulstrekk Sport, XL og XLTs kom med en 4,0-liters V-6 med 160 hestekrefter og 220 fot-pounds av dreiemoment. Alle bortsett fra XL firehjulstrekk kom med den valgfrie 210 hk motor. Den lastekapasitet var 900 lbs., Mens maksimal tilhengervekt varierte fra 1800 til 5600 lbs. Den gjennomsnittlige drivstofforbruket var 15 mpg i byen og 19 på motorveien. Tre sendingene var tilgjengelige, avhengig av trim: en fire- eller fem-trinns automatgir med overdrive eller en fem-trinns manuell med overdrive.

Interiør og Space

Sport modellene satt fire passasjerer på to front bøtte seter med unadjustable armlenene og en 50 til 50, bak split-benken. Andre trim linjer satt fem på en bak, 40-20 til 40 split-benk og foran bøtter med varierende komfort nivåer og justeringsmuligheter, avhengig av trim. Sport og XL trimmer kom med vinyl møbeltrekk med mulighet tykke mens Sports kom med mulighet for skinn også. Cloth var standard på andre modeller, med mulighet for skinn. Foran benplass var 42 inches og takhøyde er 40, mens det i den bakre var 35 og 39, henholdsvis. Innvendig lastevolum med seter foldet var 81 kubikkmeter og 34 med baksetene opp. Air condition og en AM / FM stereo var standard på alle modeller. Valgfritt eller standard på de fleste modellene var strøm låser og vinduer, cruise control og styrespakene og en CD-spiller.

Sikkerhet

Foran og bak skivebremser med fire hjul, blokkeringsfrie bremser og sjåfør og passasjer, kollisjonsputer foran var standard på alle modeller. Valgfritt om alle var fører og passasjer. En differensialsperre var standard på XLT, Eddie Bauer og begrenset modeller, mens andre var det et alternativ. På begrenset modeller, automatisk nivåregulering suspensjon holdes den bakre oppheng på en konstant høyde uavhengig av vekt.