1999 Dodge Intrepid har ikke gnist

Dodge Intrepid er 2,7-liters V-6, som mange moderne motorer bruker en spiral satt direkte oppå hver tennplugg. Dette spiral-on-plug tenning gjør to ting: det eliminerer spenning kaste bort tennplugg ledninger og det holder alle motorens tennplugger fra avhengig av en enkelt energikilde. Så kan en no-gnist tilstand på alle tennpluggene ikke spores tilbake til en enkelt spiral; snarere er det en systemisk problem som sannsynligvis har mer å gjøre med datamaskinen enn tenningen selv.

Bruksanvisning

1 Trekk en av tennspoler, som sitter på toppen av motoren på front mest ventildeksel under plastmotordekselet. Skyv klippet siden av test lys på en av terminalene på kabinettet-side ledningsnett og rote sonden side i kontakt med den andre terminalen. Ha en assistent forsøk på å starte motoren. Hvis testen lyset ikke blinker eller lyser på noen måte, da du faktisk har en no-gnist tilstand.

2 Finn veivaksel posisjon sensor; du finner den på overføring bellhousing rett ved siden av motoren, like over differensialhuset på overføringen. Vri tenningsnøkkelen til "On" posisjon. Still ditt digitale multimeter for å lese i volt.

3 Poke den digitale multimeter svart nål sonde inn i sorte ledningen med en lys blå stripe på sveiv sensor sele; Dette er sensorens jordledning. Poke den røde nålen sonde inn i den oransje ledningen. Du bør få en lesning av minst 7 volt; hvis ikke, er datamaskinen ikke sende strøm til sensoren, og du har enten fått et problem med datamaskinen eller datamaskinen ikke får strøm fra batteriet.

4 Sjekk dine hender og armer for å sørge for at de ikke er i nærheten av bevegelige deler. Rote rød nål sonde inn i sensorens oransje utgangsledning og har din assistent forsøk på å starte motoren. Du bør få en spenning lesing som spretter raskt frem og tilbake fra 0,3 volt og 5,0 volt. Hvis du får ingen spenning lesing, så har du en dårlig sveiv sensor.

5 Gjenta testen ovenfor med kamaksel posisjonssensor. Du finner det på forsiden av motoren - motsatt overføring bellhousing - koblet til en tykk del av ledningsnettet like ovenfor veivakselen. De sveiv og cam posisjonssensorer er funksjonelt identiske, så de samme testprosedyrer og spesifikasjoner gjelder.

6 Pop dekselet på under-panseret sikringsblokk, eller strømdistribusjonssenter. Dette, som navnet tilsier, er bilens hovedsikring panel og gir strøm til datamaskinen. Bilen bruker en automatisk nedstenging system for å deaktivere datamaskinen og drivstoffpumpe, og den bruker et relé i sikringsskapet. Se på diagrammet på strømdistribusjonssenter lokket og trekk den viktigste stafetten ut av boksen. Det er en nærmest førersiden av bilen og på den bakerste delen av kraftdistribusjonssenter.

7 Se på bunnen av releet. Du vil se tall stemplet inn stafetten rett ved siden av sine metall terminaler. Tallene er 30 - vanlig fôr, 85 - spiral bakken, 86 - spiral batteri, 87 - normalt åpen og 87A - normalt lukket.

8 Still ditt digitale multimeter for å lese i ohm motstand. Trykk sondene til klemme 85 og 86; du bør få en lesning av ca 75 ohm. Du bør få en "0" ohm eller fullstendig kontinuitet lesing mellom klemme 30 og 87A, og ingen kontinuitet - ingen forbindelse i det hele tatt - mellom 87 og 30.

9 Koble terminal 85 til negative batteripolen med en jumper ledning og koble terminalen 86 til den positive polen på batteriet. Vær forsiktig med gnister. Du skal høre stafetten klikk stengt og aktivere.

10 Retest terminaler 87 og 30; du skal ha full kontinuitet i henhold til den digitale multimeter. Du bør se ingen kontinuitet, en åpen krets, mellom terminalene 87A og 30. Hvis relé din passerer alle disse testene, da har du et problem med datamaskinen eller strømforsyningen til datamaskinen.

11 Se ned i sikringsboksen og sammenligne stafetten til terminalen hull i boksen. Se på terminal sporene i stafetten hull og finne de to sporene som tilsvarer terminaler 85 - konstant bakken - og 86 --Rommet slått 12-volts strømforsyning.

12 Slå tenningsnøkkelen til "Off" posisjon, og sette ditt digitale multimeter for å lese i volt. Trykk den svarte sensor sonde til terminal 85 spor i boksen, og den andre proben til den positive polen på batteriet. Du bør få en lesning av minst 10,5 volt. Hvis du ikke gjør det, har du et dødt batteri eller en dårlig grunn.

1. 3 Trykk på den røde sensor sonde til terminalen 86 sporet i esken. Du bør få en "0" lesing så lenge tenningen er slått av. Har din assistent vri nøkkelen til "On" posisjon; bør du umiddelbart få en 10,5-volts lesing, minst. Hvis ikke, har du et problem med tenningslåsen relé, bryter selv eller strømforsyningen til boksen.

14 Correlate dine data. Hvis du har fastslått at du har ingen gnist, et signal fra krank og cam posisjonssensorer, byttet kraften går til din datamaskin stafett og en datamaskin relé fungerer, da det bare etterlater en gjenværende område for feil: selve datamaskinen.