1999 Dodge 1500 5.2L Water Pump Installasjon

Vannpumpen er koblet til motoren, og det pumper kjølevæske gjennom motoren, radiator og varmeapparat kjerne for å holde motoren i riktig driftstemperatur. For 1999 Dodge Ram med 5,2-liters motor, er vannpumpen som ligger rett ovenfor veivakselen skivene. Du får tilgang til vannpumpe, vil det være nødvendig å ta av motorkjølevifte, vifte liksvøpet og vannpumpe trinse. For å fjerne viften, kjøpe eller leie en fan clutch flytting verktøyet.

Bruksanvisning

fjerning

1 Løft bilen panseret og støtte den med hette prop stang. Se etter et klistremerke langs kjernen støtte eller panseret for tilbehøret belteføring; hvis det ikke er klistremerke, bruk en penn og papir for å trekke ut skivene system og belteføring. Fjern radiatorlokket.

2 Ta på vernebriller. Plasser den store renne pannen under radiatoren og fjerne dreneringsskruen plassert nederst i venstre hjørne av radiatoren. La all kjølevæsken å drenere og skifte ut bunnpluggen. Hvis kjølevæsken er ren, dekke det og lagre det å gjenbruke etter vannpumpen er installert.

3 Fjern begge skrue klemmer for øvre radiatorslange med skrutrekkeren. Fjern den øvre radiator slangen. Fjern boltene som fester viften liksvøpet til radiatoren og kjernen støtte med en 12 mm socket og skralle. Fjern viften liksvøpet.

4 Plasser riktig størrelse fan clutch verktøy i løpet av de fire vannpumpe trinse bolter og hold skivene på plass mens skru av fan clutch, ved hjelp av riktig størrelse clutch verktøy. Når viften er løs, skru den for hånd og sett den til side.

5 Sett 1/2-inch breaker bar inn den firkantede hullet på beltestrammeren og drei den med klokken for å frigjøre spenninger på serpentin beltet. Fjern serpentin beltet.

6 Plasser en lirke bar mellom de to nederste vannpumpe trinse bolter for å holde skivene i ro, og bryte løs de to øverste trinse bolter med 10 mm socket og skralle. Roter vannpumpen skivene og legg lirke bar mellom de to løsnede vannpumpe trinse bolter, og bryte løs de resterende trinse bolter med 10 mm socket og skralle. Fjern vannpumpe trinse bolter og løft bort hjulet fra vannpumpen.

7 Fjern varmeslangen montering bolt med 10 mm socket og skralle, og trekk varmeslangen stredet ut av monteringshullet på siden av vannpumpen. Klem bypass slangeklemme med tang og skyv den opp vannet bypass slangen om tre inches slik at braketten ikke vil holde bypass slangen til bypass uttaket, og slipp klemmen.

8 Fjern de sju vannpumpen montering bolter med 10 mm socket og skralle. Legg merke til den nøyaktige plassering av hver bolt, som de har forskjellige lengder. Trekk vannpumpen forsiktig bort fra motoren, trekk deretter pumpe ned svak for å koble den fra bypass slangen.

Installasjon

9 Pass på at vannpumpen kontaktflatene er rene på både vannpumpe og motorsiden. Hold vannpumpe pakning på vannpumpen og sette vannpumpen på plass på motoren, slik at vannet bypass ut skred i vannet bypass slangen. Træ de syv vannpumpe bolter inn i de samme hullene du fjernet dem fra, deretter trekkes hver bolt til 30 fot-pounds med 10 mm pipe og momentnøkkel.

10 Klem vannet bypass slangeklemme med tang og skyv klemmen ned til bunnen av bypass uttaket, og slipp klemmen. Kontroller O-ringen på ovnen hageslangen for rips eller tårer - bytt om nødvendig - og skyv varmeslangen inn i vannpumpen. Trekk varmeren slangen festebolten til 20 fot-pounds av dreiemoment med 10 mm pipe og momentnøkkel.

11 Plasser vannpumpen skivene på vannpumpen, stram vannpumpe trinse boltene til 20 fot-pounds.

12 Før serpentin belte rundt tilbehørs trinser som vist på diagrammet på panseret eller kjernestøtte. Fest 1/2-inch breaker bar til beltestrammeren og drei det med klokken; skyver beltet under beltestrammeren og slipp trykket sakte på beltestrammeren. Fjern breaker bar.

1. 3 Fest viften og vifte clutch til motoren. Bruk fan clutch fjerning verktøy for å holde vannet pumpen skivene stasjonær mens stramme fan clutch; Dette er det motsatte av fjerning prosedyren.

14 Sett viften liksvøpet på plass og trekk til alle bolter med 10 mm socket og skralle. Skyv den øvre radiator slangen på radiatoren og vannpumpen, og stram klemmene med flat skrutrekker.

15 Hell kjølevæske inn i radiatoren til radiatoren er full. Start motoren. Som kjølemiddel ledes gjennom motoren, vil nivået i radiatoren gå ned; legge kjølevæske som er nødvendig til motoren når driftstemperatur. Når bilen har nådd driftstemperatur, sjekk for eventuelle lekkasjer og toppen av radiatoren og kjølevæske reservoaret. Sett på radiatorlokket og lukk bilen panseret.

Hint

  • Hvis det ikke er en radiator tappeplugg, fjern den nedre radiatorslangen på radiatoren for å tappe kjølevæsken.
  • Ikke fjern radiatorlokket før motoren er helt kald, så kjølesystemet er under trykk og varm kjølevæske kan alvorlig skade deg.
  • Bruk alltid vernebriller når du arbeider med motor væsker, og kast noen gamle kjølevæske riktig.