1999 Chevy Lumina Motorkode P1870

Drevet av en 4T65E og en 3,1-liters i basismodellen eller en 3,8-liter i LTZ modellen, er 1996 Lumina fortsatt en rimelig vanlig bil på veien i dag. Til tross for en god pålitelighet etter en lang liv i tjeneste, er komponenter bundet til å slites ned og mislykkes. Heldigvis din Lumina er utstyrt med og OBD-II system som hjelper avdekke problemer; i de fleste tilfeller før alvorlig skade er forårsaket. Kode P1870 er knyttet til overføring og ytelsen. Årsaken kan være en av få; noen årsaker som spenner fra mindre til alvorlig.

Koden

Kode P1870 i 99 'Lumina er satt når ECM oppdager overføring glidning. Datamaskinen sammenligner hastigheten på overføring utgående aksel og den faktiske motorhastighet. Akseptabel slip av momentomformeren clutch er negativ 20-50 RPM. For problemer med kode P1870 for å sette lys på check engine lys, har momentomformer slip å være 200-1500 RPM 8 sekunder totalt 3 ganger på rad, med lock-up slått av i mellom hver forekomst.

Låse

Med en enkel momentomformeren mister du 10% av energien opprettet fra motoren til glidning fra den hydrauliske kopling prosess som foregår i momentomformeren. Med tillegg av en clutch, blir hydraulisk trykk påført og clutchen gjør en mekanisk kobling mellom transmisjonen og motoren heving effektiviteten til nesten 100%. Når momentomformeren clutch begynner å skli den genererer ekstra varme som kan føre til overføring skade og senker effektivitet.

Quick Fix

Det kan være en mulighet for at hele problemet skyldes en tilstoppede overføring filter. Hvis filteret ikke har blitt endret på en stund kan det være å begrense flyten; hindre en full clutch engasjement. Støtt bilen med jack stands og anskaffe en stor renne pannen. Løsne alle de pan boltene og forsiktig lirke ned på baksiden av kjelen for å la væsken renne. Støtt pan hånd og fjerne alle skruene. Senk pan som nivå som mulig, og hell den gjenværende væske i avløpet pannen. Rengjør kontaktflatene og trekk filteret ut av overføringen. Fjern gummigjennomføringen som fester filteret til overføring. Trykk den nye tetningen på plass; etterfulgt av overføring filteret. Plasser den nye pakningen på pannen og løst installere boltene. Stram alle pan boltene til 10 fot-pounds; ikke stram dem eller pakningen vil lekke. Tømme feilkoder og kjøre for å inspisere for forsvarlig drift.

The Bad Problem

Hvis en overføring og filterbytte ikke fungerte det er en av tre andre problemer, som alle vil kreve omfattende arbeid. Først momentomformeren lock-up solenoid kan være svak og ikke levere nok hydraulisk trykk for å opprettholde momentomformer lock-up. Momentomformeren clutch kan også brukes, og rett og slett ikke kan lage nok friksjon til å opprettholde full lås opp. Den siste mulig årsak er en slitt eller restriktiv ventilhuset. Ventilhuset fungerer som den viktigste knutepunkt for hydraulisk kontroll og fungerer som direktør for TCC lock-up i tillegg. Bytte av ventillegemet er nesten like enkel som filter, bortsett fra det finnes flere ulike lengder bolter og kontroller kuler som må plasseres på et bestemt sted. Hvis du velger å fjerne ventilhuset senk den ned nivå og ta et bilde av plasseringen av hver sjekk ball. Du kan sende ventilhuset til en spesialist for ombygging og maskinering.