1998 Toyota Corolla P0420 Kode

Toyotas åttende generasjon - 1995 gjennom 2002 - Corolla var egentlig mer en ansiktsløftning av den syvende generasjons plattform enn en helt ny bil. Men det betyr ikke at ingenting er endret fra bilens Reagan-årene; de "nye" Corolla motorer var langt mer sofistikert og moderne enn de kraftverk som ble brukt tidligere. Som alle biler produsert siden 1996, den åttende generasjon Corolla brukes flere oksygen sensorer for å overvåke motor og katalysator. Og 15 år etter at produksjonen, noen av at ting er bundet til å bryte.

kode Tolkning

Den P0420 koden er en generisk "utslipp" kode leses av noen diagnostikk, Series II strekkodeleser. Det oversettes som "Catalyst systemeffektivitet under terskel, Bank One", som i sin tur kan oversettes som "katalysatorens blakk." Den Corolla har to O2 sensorer i eksos - en før katalysatoren og en etter. Siden en del av konverterings jobb er å brenne overflødig drivstoff i eksosen, kan datamaskinen finne ut om det fungerer ved å sammenligne O2 sensoravlesninger etter katten til dem før det.

Å få hele bildet

Før antar at noe er galt med katalysator, vil du ønsker å sjekke for å se om bilen kaster alle andre koder i tillegg P0420. Mange ting kan påvirke katalysatorens effektivitet, ikke minst som vesen gnist timing, drivstoff og luft leveringsproblemer. Hvis du får koder for sylinder feiltenning, en rik eller mager tilstand eller noe annet motorrelatert, deretter bruke denne informasjonen til å spore problemet tilbake til motoren. I dette tilfellet, omformer ineffektivitet er bare ett symptom på et annet problem.

Test O2 sensorer

Dette er ikke noe du vil sannsynligvis gjøre selv, siden det krever en grundig kjennskap til hvordan O2 sensorens er kablet, samt noen spesialverktøy. Det kan gjøres med et digitalt multimeter, men du kommer ikke til å få pålitelige resultater med noe annet enn et oscilloskop-type skjerm. Når det er sagt, bør du ha O2 sensorfunksjonene testet før forutsatt et problem med converter. Når en mekaniker ser på signalet, vil spenningsutgangen fra den første O2 sensor svinge opp og ned som en bølge; den andre sensoren skal være nesten en jevn linje ved sammenligning. Dersom omformeren er veldig dårlig, vil signalet fra den andre O2 sensor nesten tilpasse det til den første.

andre årsaker

Visse ting - som bly og fosfor - i oljen vil "gift" omformeren og gjøre den ubrukelig. Omformeren interne matrise kan også sprekke og mislykkes over tid, og omformer vil avvikle DOA. Men det er også mulig at du bare har en eksos lekkasje enten mellom omformeren og motoren eller like etter omformer. Enten man vil kaste av O2 sensorenes spenning eller påvirke katalysator effektivitet, utløser koden som et svar.