1998 Nissan Altima Front Brake Reparasjon beskrivelser

I 1993 Nissan lanserte den slanke Altima sedan å erstatte boxy Stanza som hadde vært så brukbar i løpet av sin levetid. I 1998 Altima gikk sin første revisjonen, deretter en ny revisjon i 2002. 2007 årsmodell markerte lanseringen av fjerde generasjon Altima, som varte gjennom 2012 årsmodell. 2008 Nissan Altima kom standard med fire hjul skivebremser, og erstatte bremsene foran er en detaljert, men likevel relativt enkel oppgave for en erfaren gjør-det-selv-mekaniker.

Bruksanvisning

fjerning

1 Parkere Altima på en flat og jevn overflate, og løsne lug nuts på forhjulene en sving med en breaker bar og socket. Plasser gulvet jack under motoropphenget på førersiden og løft den siden av kjøretøyet ut av bakken, og deretter plassere en jack stå under klype sveis like bak forhjulet og senke bilen på jack stand. Gjenta løfte og sikring prosedyre på passasjersiden av kjøretøyet.

2 Fjern lug nuts og trekke hjulene ut av front huber. Fjern de to caliper-beholder bolter, ved hjelp av en skralle og socket, og løft bøylen ut av monteringsbraketten. Heng bøylen forfra suspensjon våren, ved hjelp av en strikk stropp.

3 Skyv bremseklossene fra festebraketten og lirke pad erne - de tynne, metall shims over og under putene i monteringsbraketten - fra braketten med en flat skrutrekker.

4 Dra miniatyr over rotoren og føler for eventuelle spor dypt nok til ulempe neglen. Hvis rotoren er glatt, fortsett til kapitlet "Installasjon".
Hvis rotoren har dype spor, fjerne Bremsecalipperholder bolter med en breaker bar og stikkontakt, og fjern braketten. Trekk rotoren fra navet. Hvis rotoren ikke trekker seg lett, lett slå det med en gummihammer for å frigjøre det første.

Installasjon

5 Gå direkte til trinn 2 hvis du ikke fjerne rotoren.
Rengjør anti-rust belegg og smuss fra den nye rotoren, ved hjelp av bremserens og en ren, lofri klut. Juster hullene i den nye rotoren med hjul studs og trykk den nye rotoren på frontnavet. Installer caliper braketten og stram sine bolter til 98 fot-pounds, med en momentnøkkel og socket.

6 Fjern papiret som dekker limet på den nye flerlags bremsekloss mellomlegg - alle nødvendige mellomlegg og avstands deksler følger med de nye bremseklosser. Rett inn flere lag mellomlegg med den nye ytre bremsekloss og trykk mellomlegg på baksiden av bremsekloss. Fjern papiret som dekker limet på single-layer mellomlegg, justere den med den nye indre bremsekloss og trykk den på baksiden av bremsekloss. Påfør et lag med skivebrems fett på mellomlegg på den indre bremsekloss, deretter justere den indre bremsekloss mellomlegg dekselet med bremsekloss og trykk dekselet på puten til den klikker på plass.

7 Påfør et lag med skivebrems fett på caliper monteringsbraketten hvor bremseklossens erne montere og trykk bremseklossens stopperne i bøylen braketten. Skyv den nye bremseklosser i bøylen braketten.

8 Sett et avløp fat under bøylen og sette den gamle indre bremsekloss i bøylen, slik at den kommer i kontakt med caliper stempel. Plasser en 8-tommers C-Clamp over caliper, så det er fast ende kontakter bak på bøylen kroppen og dens skrue side kontakter den gamle bremsekloss. Åpne lufteventilen på toppen av bøylen ved å vri det en full omdreining mot klokken med en seks-punkts, box fastnøkkel, deretter umiddelbart stramme C-klemmen inntil stempelet trekkes helt inn i caliper. Umiddelbart stramme lufteventilen for å lukke det. Fjern C-klemmen og gamle bremsekloss.

9 Senk caliper på braketten og stram sine bolter til 20 fot-pounds.

10 Gjenta fjerning og installasjonsprosessen på den andre siden av altima.

11 Installer hjulene foran på bilen og tettsittende dem. Senk bilen til bakken, deretter trekk til hjulmuttere, i en krysser mønster, til 90 fot-pounds. Trykk og slipp bremsepedalen til den kjennes hard, så sjekk væskenivået i master sylinderen. Om nødvendig, legge til nye DOT 3 bremsevæske til master sylinder til den når "Max" nivå.

12 Kjør Altima til en flat vei eller parkeringsplass med liten eller ingen trafikk. Akselerere til 25 km / h og stoppe bilen under moderat kraft uten å låse opp bremsene. Vent to minutter for bremsene avkjøles. Gjenta dette trinnet 15 til 20 ganger for å glatte putene og rotorer.

1. 3 Ta den gamle bremsevæske til en auto deler butikken eller brukt bil-væske gjenvinnar for avhending.