1998 Mitsubishi Montero Compression Feilsøking

1998 Mitsubishi Montero Compression Feilsøking


Mitsubishi Montero er en sport utility vehicle tilgjengelig i to- eller firehjulstrekk. Den er utstyrt med en 3,5-liters enkelt overliggende kamaksler V-6 motor i firehjulstrekk modell. Hvis motoren ikke har riktig mengde komprimering, vil det ikke starte eller kjøre riktig. Komprimering er avgjørende for drivstoff og luft blanding for å brenne rent og effektivt. En av de mest åpenbare tegn på lavt motorkompresjon er hvis motoren skrur raskere enn normalt. For å diagnostisere denne tilstanden sikkert, må du utføre en kompresjonstest.

Bruksanvisning

1 Kontroller motorolje å se om nivået er normalt før du starter denne testen. Kontroller at batteriet og starteren er i god stand. Du må være i stand til å dra motoren over på normal spy hastighet for å fullføre denne testen. Kompresjons tester bør også utføres med motoren ved driftstemperatur. kjølevæsketemperatur må være mellom 175 og 200 grader. Hvis kjølevæsketemperaturmåleren er i normal driftsområdet, skal motoren være varm nok. Komprimering skal testes med en varm motor, slik at delene er utvidet til sin maksimale størrelse.

2 Koble fra tennpluggkablene ved hjelp av tennplugg boot tang. Bruk disse tang for å unngå skader på kablene. Legg merke til plasseringen av hver kabel, slik at du vil være i stand til å installere dem på samme sted. Bruk tennplugg socket og skralle til å fjerne alle tennpluggene. Koble fra veivakselen posisjonssensoren plassert i fronten av motoren. Dette vil slå av tenningen og bensininnsprøytning.

3 Dekk tennplugghullet med en fille. Tørn motoren over et par ganger. Inspiser fille for fremmedlegemer klamrer seg til det. Hvis du ser fremmed materiale, som kunne sylinder har opplevd en stor fiasko, og må vurderes nærmere. Holdes vekk fra tennplugghull til enhver tid når spy. Skru kompresjonsmåleren inn i den første tennplugghullet. Helt åpne gassen, og sveiv over motoren i ca 10 sekunder. Les komprimering verdi og legg merke til det.

4 Sjekk kompresjon på samme måte på de andre fem sylindere. Merk resultatene fra hver sylinder. Standarden komprimering lesing er 171 pounds per kvadrattomme. Minste akseptable lesing er 127 pounds per kvadrattomme. Sylindrene kan variere mellom alle seks av 14 pounds per kvadrattomme. Enhver leser eller forskjell i målinger utenfor disse områdene er et tegn på et problem.

5 Sprute en liten mengde av motorolje inn i tennplugghullet i sylinderen med den ujevne målingen. Gjenta kompresjonstest ved å sette kompresjonsmåler og starte motoren med gassen åpen. Dersom komprimering øker etter du legger oljen, er problemet i et stempel ring eller slitt sylinderflate. Dersom komprimeringen ikke stiger, er problemet i ventil toget. Det kan være en brent eller defekt ventil eller sete, eller trykk kan lekke fra toppakning. Koble veivaksel posisjon sensor og installere tennplugger og kabler.

Hint

  • Bruk en kompresjonstester som trådene i til topplokk. Dette gjør at du kan utføre kompresjonstest uten en hjelper.
  • Vær forsiktig med eventuelle rester som kan bli kastet fra sylindere under testen.