1998 Lexus ES300 Alt Belt Removal

I 1992 Lexus omstrukturere ES 250 og skiftet motor til en 3,0-liter, noe som resulterer i en liten navneendring av ES 300. 1998 ES 300 er 3,0-liters motor pumpet ut 200 hestekrefter og hadde ansvaret for å drive tilbehør - servostyring pumpe, dynamo og air-condition kompressor - ved hjelp av to belter. Fjerning av remmen som driver dynamoen og luftkondisjonering er den enkleste av de to, som er det forreste belte på motoren. Det betyr imidlertid kreve et spesielt verktøy for å sette inn nøyaktig beltets stramming.

Bruksanvisning

fjerning

1 Åpne ES 300 hette og finne dynamo, som er beltedrevet komponent festet til motoren nær fronten, passasjersiden av motorrommet.

2 Løsne dynamoen er pivot bolt, den øverste bolten som fester dynamoen til braketten, med en skralle og socket. Løsne generatorrem adjuster låsebolt, bolten rett under dynamoen hvis hode vender mot passasjersiden av bilen.

3 Snu generatorrem adjuster bolt, som er rett under dynamoen og hodet vender mot fronten av bilen, mot klokken ved hjelp av en skralle og socket. Fortsett å løsne bolten til dynamoen og air-condition beltet er løs nok til å trekke seg.

4 Trekk beltet fra dynamoen skivene, air-condition kompressor trinse og veivakselen skivene, og trekk det fra motorrommet.

Installasjon

5 Route den nye beltet rundt veivakselen skivene, deretter rundt klimaanlegget skivene. Før remmen rundt dynamoen. Beltet må sitte i rillet delen av hver trinse.

6 Snu generatorrem justeringsskruen med klokken med en skralle og socket, inntil beltet har ca 3/4 av en tomme av opp og ned bevegelse på sitt midtpunkt mellom air-condition kompressor og dynamo.

7 Koble en Burroughs spenning måler, eller tilsvarende belte spenning målere til belter midtpunktet mellom dynamo og air-condition kompressor. Test beltet spenning, ved hjelp av måleren. Riktig remspenning for ES 300 er mellom 139 og 191 pounds av motstand. Stram eller løsne justeringsskruen etter behov for å stramme eller løsne beltet innenfor spesifikasjonene.

8 Fjern spenningen måleren og stram generatorrem adjuster låsebolten til 13 fot-pounds og dynamoen dreieskruen til 41 fot-pounds ved hjelp av en momentnøkkel og socket.