1998 Dodge Neon vil ikke starte

1998 Dodge Neon vil ikke starte


Feilsøking grunnene til at din 1998 Dodge Neon ikke vil starte er en ganske enkel prosess når du forstår de grunnleggende behov og mekanikken i en bensinmotor. Å starte og drive en forbrenningsmotor som den i bilen din trenger de samme tre ting som kreves av brann: gnist, drivstoff og luft. Når en motor ikke får en av disse tre tingene, det rett og slett ikke vil starte.

Bruksanvisning

1 1998 Dodge Neon vil ikke starte

Er motoren din får nok strøm?

Sjekk for tilstedeværelsen av elektrisk strøm ved å slå på frontlykter og vandre til fronten av bilen. Hvis bilen din har strøm, bør frontlysene skal skinner sterkt. Hvis lysene er svak eller ikke lyser i det hele tatt, kan det hende at biler batteriet være lav eller helt utladet.

Mens bilen din kan ha nok strøm igjen på batteriet til å kjøre lysene, hvis motoren er treg til å snu, er det et godt tegn på at du rett og slett ikke har en sterk nok strømforsyning til å dra motoren rundt. I dette scenariet kan du sannsynligvis få bilen i gang ved hjelp av startkabler og annet kjøretøy eller bytter batteri.

Hvis bilen nekter å skru det hele tatt, kan det være et tegn på at batteriet er helt dødt, er din forrett låst, batteripolene er for skittent eller løst for å tillate passering av elektrisitet eller annen elektrisk problem som forårsaker problemet.

2 1998 Dodge Neon vil ikke starte

Er bensintanken tom?

Vri nøkkelen i tenningen på ON og lytte etter en summing som drivstoffpumpen engasjerer og begynner å levere drivstoff til motoren. Hvis du hører denne nynne og bilen starter ikke, selv om motoren er spy, sjekke bensinmåler. Hvis bilen starter, så spytter og dør, kan det bety at du er ekstremt lite drivstoff eller at bensinpumpen ikke sende gassen til motoren.

3 Se etter luft obstruksjon problemer ved å åpne panseret på bilen og fjerne luften lufteinntaket montasjedekselet. Trekk ut luftfilteret og sett det til side. Prøv å starte bilen igjen, og hvis det begynner, har du funnet problemet. Inspiser luftfilter for store mengder rusk, støv eller olje. Hvis det ser ut til å være skitten, banke forsiktig på det på en hard overflate for å banke noen av vrakrestene ut av det eller erstatte det med et nytt luftfilter.

4 Prøv å starte bilen igjen. Hvis bilen er spy, men vil ikke starte med luftfilteret fjernet, har en assistent spray en liten mengde av startfluid i luftinntaket og umiddelbart forsøke å starte bilen. Hvis hvis branner men umiddelbart spytter og dør, er dette et tegn på at bensinpumpen ikke leverer nok drivstoff til å holde motoren i gang og vil kreve vedlikehold.

Hint

  • Prøv alle disse grunnleggende feilsøkingsteknikker for en 1998 Dodge Neon, og du vil løse problemet i de fleste tilfeller, men husk at dette er definitivt ikke en fullstendig liste over mulige problemer. Hvis disse testene ikke isolere problemet, må du kanskje søke hjelp av en kvalifisert mekaniker.
  • For å unngå å gå tom for drivstoff, alltid holde minst en fjerdedel tank av gass i bilen og prøver å parkere bilen på jevnt underlag, i stedet for stigninger.
  • Startgass er ekstremt brannfarlig. Vær forsiktig når sprøyting startgass inn i luftinntaket på bilen.