1998 2,5-liters Dodge Dakota Engine Problemer

1998 2,5-liters Dodge Dakota Engine Problemer


1998 Dodge Dakota har 13 forskjellige minnes på kjøretøyet, inkludert en tilbakekalling for motorproblemer, ifølge Car Klager. Denne motoren tilbakekalling ble utstedt for en fast effekt, men andre motorproblemer har oppstått. Disse motorproblemer inkluderer motor feiler, problemer med tomgang og motorstøy forårsaket av timingen kjeden.

Engine Recall

Dodge Dakota ble tilbakekalt for en motor problem på grunn av en fast gass. Mer enn 44000 Dodge tallet ble tilbakekalt, inkludert 1998 Dodge Dakota, for en drivstoff forbedring kit som hadde en liten del av materialet bryte av og kjøre gjennom drivstoffslangen før den kom til gass, forårsaker den til jam åpne. Når gassen er åpen, fører det til Dakota for å akselerere uventet samt føre til at bremselengden ved oppbremsing å øke. Begge disse effektene av en fastkjørt gass kan forårsake ulykker eller krever gassen som skal erstattes.

Motor Tilbakeslag eller Misses Out

1998 Dodge Dakota 2,5-liters motor feiler eller savner ut ved oppstart. Dette problemet fortsetter når du kjører lastebil, spesielt når bilen stopper eller akselererer fra en stopp. Årsaken til problemet er oksygenføler, som er en elektrisk enhet som overvåker oksygennivået i gassen eller drivstoff for Dakota. Når O2 sensor svikter, kan for mye eller for lite oksygen strømme inn i motoren, slik at den slå tilbake eller gå glipp av. Skifte O2 sensor er den eneste rette for dette problemet.

Timing Chain Noise

Noen 1997 og 1998 Dodge Dakota motorer har utviklet en motorstøy. Motoren støy har blitt tilskrevet timingen kjeden på forsiden av motoren, ifølge All Par. Timing-kjedet må erstattes, sammen med timingen kjedehjul og strammemoment. Tidspunktet kjeden sprocket er hva som tenner timingen kjeden og spenningen enheten er den komponenten som strammer registerkjede, slik at alle de andre motordeler til å snu. Den eneste korreksjon for denne motoren støyproblem på Dodge Dakota er å ha timingen kjeden, sprocket og spenning enhet erstattes.