1997 Toyota T100 Front Brake Rotor Removal

1997 Toyota T100 Front Brake Rotor Removal


1997 Toyota T-100 var utstyrt med en 2,7-liters firesylindret motor og to-wheel drive i basismodellen. En 3,4-liters V-6 var tilgjengelig som en oppgradering, som var firehjulstrekk. Når du erstatte rotorene på T-100, skal du erstatte bremseklossene også. Gamle bremseklosser vil ødelegge de nye rotorene mye raskere. 1997 T-100 har to stiler av bremsekalipere: PD60 og PD66 typer. De nye prosedyrene for putene er forskjellig for de to typene av caliper.

Bruksanvisning

rotor Replacement

1 Løsne forhjuls lug nuts med et dekk jern. Løft fronten på lastebilen med en jekk og sted bukker under frontrammen. Senk lastebilen opp på tribunen. Fjern hjulet slepe nøtter helt, og deretter fjerne begge forhjulene fra lastebilen.

2 Fjern caliper bolter med en skralle og socket. Fjern bøylen fra bremseenheten, ved hjelp av et brekkjern om nødvendig. Sett lirke bar mellom innenbords og utenbords bremsekloss, og lirke den indre bremsekloss mot baksiden av bøylen. Fortsett nysgjerrige til caliper stempel er helt komprimert i bøylen. Heng bøylen enheten fra fronten spiralfjær, med en metall kleshenger eller stang.

3 Fjern caliper monteringsbrakett bolter med en 1/2-inch-skralle og socket. Fjern braketten fra bremseenheten. Skyver rotoren ut av hjulnavet for hånd.

4 Installer den nye bremse rotoren på hjulnavet. Spin en lug mutter på en av øret stengler, mot ansiktet av rotoren, for å holde den på plass. Monter bøylen braketten over rotoren og inn på styring knoke. Installer og stram Bremsecalipperholder boltene til 80 fot-pounds, med en 1/2-inch-drive momentnøkkel og socket. Grundig spray forsiden og baksiden av den nye rotoren med aerosol brems renere. Fjern alt av fabrikkmonterte anti-rust olje fra rotoren med spray.

5 Gjenta trinn 2 til 4 for å erstatte rotoren på andre siden av lastebilen. Gå videre til en av følgende deler, basert på hvilken caliper (PD60 eller PD66) din T100 er utstyrt med. Instruksjonene for pad fjerning og utskifting er forskjellige.

Sylinder Type PD 60

6 Fjern bremseklossene og shims fra caliper, hvis de ikke slipper under caliper fjerning. Installer nye bremseklosser på caliper braketten.

7 Smør metall bakplatene av hver blokk med et tynt lag av caliper fett.

8 Installer den komprimerte caliper over pads og ny rotor. Installer og stram til caliper bolter til 24 fot-pounds, med en 1/2-tommers stasjonsmomentnøkkel og socket.

9 Gjenta trinn 1 til 3 i denne delen for å erstatte pads og installere caliper, på den andre siden av T100. Fjern den ene lug mutter fra ansiktene til hver rotor. Installer forhjulene og skru dem tettsittende med et dekk jern. Hev lastebilen ut av bukker, og fjerner på tribunen fra under lastebilen. Senk bilen til bakken og trekke til mutrene til 80 fot-pounds, med momentnøkkel og socket.

10 Sitt i førersetet av lastebilen og pumpe bremsepedalen sakte, 10-15 ganger. Hvis bremsepedalen ikke stivne etter fem eller seks pumper, slutte å pumpe bremsene og blø foran bremsesystemet.

Sylinder Type PD66

11 Fjern de to-"V" -formet anti rasle klipp fra PD66 caliper med en tang. Trekk bremseklossene og anti-tyster shims ut av bøylen.

12 Installere nye bremseklosser og nye bremse shims i bøylen. Den store mellomlegg går på påhengsmotoren puten, mens sirkelformet mellomlegg går mellom innenbords pad og caliper stempel. Installer "V" -formet anti-rangle klipp på bøylen. Trykk klipsene på plass med en liten hammer om nødvendig. Smør eksponert utenfor mellomlegg plate med et tynt lag med caliper fett.

1. 3 Monter de separate bremseslitasjeindikatorer - de små "L" parentes - på caliper braketten. En indikator går på påhengsmotoren side av braketten, og den andre går på innenbords side. Se vedlagte diagram i Referanse-delen. Monter bøylen på bremsen forsamlingen, og stram caliper bolter til 80 fot-pounds av dreiemoment. Fjern den ene lug mutter fra forsiden av rotoren.

14 Gjenta trinn 1 til 3 for å fullføre puten erstatning på den andre siden av T-100. Installer forhjulene og skru dem tettsittende med et dekk jern. Hev lastebilen ut av bukker, og fjerner på tribunen fra under lastebilen. Trekk til hjulmutrene til 80 fot-pounds med en 1/2-inch-drive momentnøkkel og socket.

15 Sitt i førersetet av lastebilen og pumpe bremsepedalen sakte, 10-15 ganger. Hvis bremsepedalen ikke stivne etter fem til seks pumper, slutte å pumpe bremsene og blø foran bremsesystemet.

Hint

  • Aldri heve et kjøretøy på ujevnt underlag eller en skråning. Dette kan føre til knekt eller bukker å kollapse plutselig.