1997 Toyota Prado Specs

Toyota Prado ble produsert i fem år etter at den ble innført i 1997. Tilbys som tre- eller femdørs stasjonsvogn, har Prado automatisk, heltid firehjulstrekk med front uavhengig og bak levende suspensjon. Prado er tilgjengelig med en femtrinns manuell eller firetrinns automatgir og kan nå 60 mph på 11,0 sekunder.

Under panseret

The 1997 Toyota Prado er utstyrt med enten en 2,7-liters firesylindret eller 3,4-liters V-6 motor. V-6 har en drivstoffeffektivitet på 17 mpg mens 2,7-liters motoren får ca 25 mpg. Prado har en full-time, fire-wheel-drive system med en senterdifferensial, og føreren kan velge mellom 4WD-høy, 4WD-høye låst og 4WD-lav låst modus som passer for kjøreforholdene.

Under Car

Toyota Prado forhjulsopphenget er uavhengig med spiralfjærer og bakhjulsopphenget er en levende aksel. Drivstofftanken er plassert bak bakakselen. Både foran og bakbremsene er plater. Blokkeringsfrie bremser er ikke standard på 1997 Prado, selv om denne funksjonen ble tilbudt som et alternativ. Prado rir på 265/71 R16 dekk.

Inne i bilen

The 1997 Toyota Prado er utstyrt med sjåfør og forsetepassasjer. Kjøpere kan kjøpe bilen med eller uten air condition, en fire-høyttaler lydsystem og setebeltestrammere. Ifølge Drive-Arabia, har femdørs Prado god plass for fører og passasjerer i forsetet og andre rad, men tredje rad passasjerer kan finne det en tett passform.

Safety Issues

The 1997 Toyota Prado er utsatt for sidevind, melder Drive Arabia. Vær oppmerksom når du kjører, spesielt ved høye hastigheter, som Prado har vært kjent for å snu i kraftig vind.