1997 Polaris Ultra SPX Specs

Polaris 1997 Ultra SPX ble produsert som en high-end snøscooter produsert på 1990-tallet. Forgjengeren, '96 Ultra SP, ble behandlet av snøscooter-entusiaster som en av de tyngste modellene som Polaris gjort. Selskapet svarte på denne kritikken ved å produsere Ultra SPX, som fortsatt var en moderat tung bil, men kom utstyrt med en forbedret drivverk.

Drivverk

Den '97 Polaris Ultra SPX leveres som standard med en 679cc væskekjølt motor med saken Reed ventiler og en 3-VM38AL carburetion system. Ultra SPX har også et eksosanlegg med en "innstilt trippel røret." Dette trippel system betyr at motoren er utstyrt med tre forskjellige forgassere, som hver har tre forskjellige eksosrør som gir motoren en bedre drivstoff-til-luft-forhold . Drivverk alternativene inkluderer både en omvendt og en elektrisk start.

Mål og fysiske spesifikasjoner

1997 Polaris Ultra SPX har en tørrvekt på 560 pounds, en høyde på 44 inches, en bredde på 46,5 inches og en ski senter av 41 inches. Dens tank kan holde totalt 10,7 liter gass. Snøscooteren kommer i standard svart med lilla og oransje dekaler. Bilen rir på stål ski og er utstyrt med halogenlykter for nattdrift.

Hjuloppheng og bremser

Ultra SPX leveres som standard med en gjenget justerbar Fox Gas forhjulsoppheng og en standard Fox Gas suspensjon på baksiden. Fronten fjæringsvei er 9,5 inches, og dens bakre fjæringsvei er 10,2 inches. Snøscooteren er sporvidden kommer inn på 15 x 121, noe som betyr at den totale bredden av sporet er 15 inches, og lengden strekker seg ut til 121 inches. Snøscooteren er utstyrt med en væskekjølt hydraulisk bremsesystem og en torsjonsfjæring system for bedre kjørekontroll og håndtering.

Tilbehør

Polaris Ultra SPX sin instrumentering panel leveres som standard med et speedometer, en turteller og hånd og tommelvarmer for å sikre at selv i kaldt vær, kan føreren styre bilen effektivt. En front støtfanger leveres som standard på snøscooteren mens en beskyttelsesplate, speil og hyllene er ekstrautstyr.