1997 Oldsmobile Aurora tjeneste tips

1997 Oldsmobile Aurora tjeneste tips


1997 Oldsmobile Aurora var en mid-size luksus sedan produsert av General Motors, som produseres hele linjen fra 1994 til 2003. I 1990-årene kundene betraktet Aurora som en high-end sports sedan på linje med Buick Riviera, like bak Cadillac. Faktisk stammer Auroras 4-liters motor fra Cadillac Northstar 4,6-liters motor. Aurora hadde ingen vesentlige quirks eller problemer og besatt et godt rykte som en pålitelig bil.

Oljeskift

Dagens oljer er teknologisk avanserte i forhold til premium oljer produsert før 1990-tallet. Selv om nyere biler kan kjøres så lenge som 6000 miles før et oljeskift er nødvendig, kan 1997 Oldsmobile Aurora krever oljeskift på kortere intervaller. Auroras 4-liters V8 var basert på Cadillac Northstar 4,6-liters V8, som hadde problemer med oljelekkasjer bak hoved segl. Tidlige versjoner av Northstar også konsumert en over gjennomsnittlig mengde olje. Selv om Aurora 4-liters V8 ikke spesifikt har disse problemene, kan det være tilbøyelig til over gjennomsnittet oljeforbruk. Oljenivået på 1997 Oldsmobile Aurora bør sjekkes en gang i uken med et oljeskift hver 3000 miles en advarende tiltak.

Dekk og fjæring

Mens oljeskift, rotere dekkene for å garantere at slitebanen jevnt bærer på hvert dekk. Løft Oldsmobile Aurora av bakken med en hydraulisk jekk. Fjern ett dekk om gangen, og plassere dem på hver sin side. For eksempel erstatte førersiden foran dekk med passasjersiden bak dekk og passasjersiden foran dekk med førersiden bakhjul. Mens bilen er på bakken og plassert på gulvet knekter, må du bruke en fettpresse til å smøre Auroras bæresystem. Kjøp en Oldsmobile service manual for å identifisere alle smørepunkter.

Tune-ups

Ha en bilmekaniker tune opp Aurora hver 30.000 miles. En mekaniker har de nødvendige diagnostiske verktøy og utstyr til riktig tune bilen. Aurora eiere kan endre pluggene lettfattelig. Trekk fordel ledningen ut plugg en om gangen. Sett inn en tennplugghylse på toppen av pluggen og rotere mot klokken til det er gratis fra motorblokken. Inspiser hver plugg for karbon eller olje buildup. Løsemidler og fin-sandpapir kan fjerne avleiringer. Imidlertid indikerer overdreven olje eller våt olje på pluggene et alvorlig problem. Ta bilen til en mekaniker. Inspiser tennplugg ledninger for ødelagte kontakter eller forverring. Bytt ut ledningene en av gangen om nødvendig.

Fuel Filter og linjer

Drivstoff filtre bør skiftes ut hver 20.000 miles som de blir skitne fra urenheter i bensin eller gunk i bunnen av bensintanken. I 2004 ble 1997 Auroras tilbakekalt fordi nylon tubing i drivstoffledningen hadde en tendens til å fornedre og sprekke. Dette førte til drivstofflekkasjer og potensialet for brann. Mens endre drivstoffilteret, inspisere nylon linjer for sprekker og dem bytt om nødvendig.