1997 Grand Prix Pontiac Rear Strut Installasjon

Basen, GT og GT Coupe består modellen lineup for 1997 Pontiac Grand Prix. Grunnmodellen 1997 Grand Prix var utstyrt med en 3,1-liters V-6. GT og GT Coupe ble utstyrt med en 3,8-liters V-6 som produserte 195 hestekrefter. En fire hjul uavhengig fjæring var på 1997 Grand Prix, med separate spindel knokene og struts på hvert hjul. Struts vanligvis trenger å bli erstattet når de slites ned eller begynne å lekke. Avstiverne på baksiden av 1997 Grand Prix ha festene som strekker seg inn i den bakre seksjon av bilen.

Bruksanvisning

1 Åpne bagasjerommet på Grand Prix. Vipp av stammen liner på begge frontward hjørner av bagasjerommet, rett bak baksetene. Fjern kroppen til å spankulere mount nøtter på begge sider av stammen, med en skralle og socket eller en fastnøkkel.

2 Løsne de bakre hjulmuttere, ved hjelp av et dekk jern. Hev baksiden av Grand Prix med en jack. Place bukker under bakakselen strålen. Senk bilen på tribunen. Fjern de bakre hjulmuttere, og deretter fjerne bakhjulene helt fra bilen.

3 Lag et merke mellom spankulere og bakre spindel knoke, ved hjelp av en hvit stift eller maling markør. Fjern mutrene som fester bakre stabilisator kobling til Grand prix, ved hjelp av en skralle og socket. Fjern den bakre stabilisator koblingen helt fra baksiden av bilen.

4 Sett en stor fastnøkkel til en av de lavere strut mount nøtter. Snu den nedre strut mount bolt mot klokken med en 1/2-inch-skralle og socket. Skill mutter og bolt fra hverandre, og fjern mutteren fra strut. Trykk på nedre staget bolten gjennom strut, og trekk bolten gratis med kanal låser fra den andre siden. Fjern det andre staget bolten ved hjelp av de samme prosedyrer. Lirk den nedre staget fri form spindelen knoke, med en lirke bar. Fjern strut fra Grand Prix for hånd.

5 Kopier den skriftlærde mark på den gamle staget til den nye strut i samme sted. Dette vil sikre riktig justering av den nye strut. Sette inn staget oppover inn i legemet av bilen. Rett inn tre mountingsskruene på toppen av spankulere, med hullene i toppen av hjulbrønn. Skyv staget oppover, slik at piggene stikker frem oppover inn i stammen området. Spør din assistent til å starte alle tre festemutterne for hånd, på stenderne.

6 Rett spankulere merket med merket på spindelen. Skyv spankulere inn i spindelen, ved hjelp av et brekkjern hvis nødvendig. Sett de nederste spankulere bolter gjennom spankulere og spindelen. Trykk bolten med en hammer for å sette det, når du har justert rillene på de øvre spankulere bolter med de på spindelen. Installer de lavere spankulere nøtter for hånd for å sikre riktig threading.

7 Stram de nedre spankulere nøtter til 82 fot-pounds med en 1/2-inch-drive momentnøkkel og socket. Installer stabilisator lenker og stram til mutterne til 26 fot-pounds. Flytt til stammen området av Grand Prix. Installer en fastnøkkel vedlegg til momentnøkkel. Stram alle tre øverste strut mount nøtter til 33 fot-pounds, med momentnøkkel og fastnøkkel vedlegg.

8 Gjenta trinn 2 til 7 for å fullføre den bakre staget erstatning på den andre siden av Grand Prix. Installer bakhjulene på bilen og trekke til mutrene tettsittende, ved hjelp av et dekk jern. Hev bilen ut av bukker, og deretter fjerne tribunen fra under bilen. Senk Grand Prix til bakken. Stram de bakre hjulmuttere til 100 fot-pounds, med momentnøkkel 1/2-tommers-stasjon og en hjulmutter socket.

Hint

  • De fleste auto deler butikker selger en fastnøkkel adapter som passer direkte til 1/2-tommers eller 3/8-tommers-drive momentnøkler. Denne adapteren gjør det mye enklere å stramme bolter og muttere som du ikke kan få en hylse på.
  • Aldri heve et kjøretøy på ujevnt underlag, en skråning eller grus. Dette kan føre bukker til plutselig kollaps.