1996 S10 Leaf Springs Installasjon

Bladfjærer, slik som de på 1996 Chevrolet S10, har en tendens til å synke med tiden eller bruk, forårsaker en reduksjon i bakkeklaring. I tillegg våren isolatorer - plastfriksjonsreduserende mellom våren bladene - oppbrukt. Dette resulterer i en hard tur på grunn av den økede motstand mot glidning på en annen av fjærene når de er bøyd. Mangel på isolatorer fører også til støy, spesielt når fjærene er mest aktive.

Bruksanvisning

1 Løsne lug nuts på bakhjulene en sving hver bruker lug skiftenøkkel. Blokker forhjulene slik at lastebilen ikke vil rulle. Hev baksiden av lastebilen ved å plassere gulv jekken under differensialhuset. Plasser en jack stå på rammen bare frem til front våren mount. Senk lastebilen slik at den hviler på stativet. Gjør det samme på motsatt side.

2 Fortsett å fjerne lug nuts og bak dekk / hjulenheten. Ta ut reservehjulet. Sug all maskinvaren som skal fjernes med rust penetrant. Den vanskeligste delen av å erstatte bladfjærene er å fjerne maskinvare på grunn av rust eller korrosjon. Spray monteringsbolten og mutteren som virker som den fremre fjærstøtte. Etter det, spray U-bolt muttere og de to bolter og muttere i den bakre bøylen også. Gjør det samme på motsatt side. Omfatte mutteren på sjokk montere tappen på forankringsplaten. Vent noen få minutter for penetrant til å fungere.

3 Se på klaring mellom mutter på forsiden våren montere og drivstofftanken mens rust penetrant fungerer. I sjeldne tilfeller, er tanken så nær mutteren som det er umulig å sette en skiftenøkkel på mutteren. Hvis dette er tilfelle, må du senke bensintanken for å få tilgang til mutteren.

4 Se på den samme mutteren på passasjersiden for å se om det er skjult av eksosrøret. I så fall må du senke eksos for å få tilgang til mutteren. Se på det punktet der akselen sitter på bladfjæren. Legg merke til den flate metallplate er sveiset til bunnen av akselen tube, som kommer i kontakt med fjær. Den har et hull i midten som sitter på toppen av en lokaliseringstapp i midten av bladfjæren. Dette holder akselen riktig plassert for riktig sporing og hindrer den fra å bevege seg forut eller akterut. U-bolter kjøre over toppen av akselen ned gjennom nedre forankringsplate som smørbrød våren til akselen. Forankringsplaten har også en tapp for montering av sjokket.

5 Plasser gulvet jekken under midten av akselrøret på hver side av akselen. Hev jack akkurat nok til å ta kontakt med akselrøret, men ikke løfte den på dette punktet. Gjør en side av gangen er mye raskere og enklere å kontrollere. Noen manualer anbefale å bruke to ekstra jack stands, men dette gjør det vanskelig å manipulere akselen. Det er ikke noe sted når det gjøres en side av gangen.

6 Fjern mutteren som fester støt til ankerplaten, ved hjelp av en stikkontakt. Trekk bunnen av sjokket av ankerplaten stud. Fjern de fire U-bolt muttere på undersiden av festeplaten med en stikkontakt. Når du fjerner nøtter, kan det være nødvendig å trykke på ankerplaten ned med en hammer.

7 Løsne den øverste bolten og mutteren på våren sjakkel med en pipe og skiftenøkkel. Fjern den nedre sjakkel bolt og mutter som fester våren til sjakkelen. Senk baksiden av våren til bakken.

8 Fjern front våren mount bolten og mutteren med en stikkontakt. Fjern fjæren fra under bilen. Hev side av akselen om to inches med gulvet uttaket slik at det ikke kommer i konflikt med monteringen av fjæren.

9 Installer forsiden av våren ved å skyve våren foringer opp i fronten våren hengeren støtte. Sette inn bolten fra utsiden med en skive og mutter på innsiden. Kjør mutteren ned med en stikkontakt på mutteren og skiftenøkkel på bolten hodet, men ikke stram det ennå. Både foran og bak fjærfester må overlates løs før den endelige justeringen.

10 Løft baksiden av våren og presse foringen opp mellom de to sjakler. Sett bolten ute i med en skive og mutter på innsiden. Igjen, kjøre mutteren ned med en skiftenøkkel på bolten hodet og kontakten på mutteren, men ikke stram ennå.

11 Senk akselrøret slik at hullet i akslingen monteringsplate skjærer pinnen i løpet av våren. Installer U-bolter over akselen og gjennom hullene i ankerplaten. Installer mutterne på U-bolter under ankerplaten.

12 Trekk til U-bolt nøtter i en svimlende mønster - venstre foran utenfor, rett bak inne, foran til høyre inne til venstre bak på innsiden - til 18 fot-pounds av dreiemoment. Dette er gjort slik at U-bolter er strammet jevnt. Nå dreiemoment dem i samme rekkefølge en siste gang til 73 fot-pounds.

1. 3 Heve akselrøret før avstand fra akselen til rammen - ved siden av gummi støtfanger - er 6,46 til 6,94 inches. Trekk den fremre fjærmonteringsbolten og de to boltene på baksiden sjakkelen til 89 fot-pounds. Flytt gulvet jack på motsatt side og gjenta den samme prosessen. Senk bilen til bakken.