1996 Ford Ranger Specs

Ford Ranger har vært et fast innslag i den amerikanske bilindustrien i flere tiår, og kan dateres til 1983 som en kompakt bil som selges som et mindre alternativ og trim pakke for Fords F-serie lastebiler. Enkelte Ranger modeller har vært tilgjengelig med dieselmotorer, sport stil GT og STX pakker og Splash modeller med flareside senger.

Oppdateringer for 1996

En av de viktigste oppdateringene for 1996-modellen inkluderte en passasjer-side airbag, som kan deaktiveres og aktiveres via en dashbord-bryter, slik at for forholdsregler når du bruker et bakovervendt barnesete. Ford begynte også å utstede en sertifisering garanterer at alle Ford Ranger motorene skulle vare opp til 100.000 miles mellom optimaliseringer, forutsatt at normale kjøreforhold ble overholdt og væsker og filtre ble endret på jevnlig basis. 1996 så også tilgjengeligheten av Ford Ranger Splash er flareside kropp stil for annen Ranger trimme pakker. Super-kabinettmodeller også kom utstyrt med personvern glass.

Stiler og spesifikasjoner

1996 Ford Ranger ble solgt i 19 forskjellige trim stiler og pakker, inkludert ekstra lange førerhus med korte eller lange senger, firehjulstrekkere, Splash trim stiler, super-drosjer og STX utgaver. To forskjellige motorer var tilgjengelig til Ford Ranger, avhengig av modell og trim stil. En 2,3-liters motor var tilgjengelig med 112 hestekrefter og en 135 pund-fot måling for dreiemoment. En større 3,0-liters, sekssylindrede motoren var også tilgjengelig med 147 hestekrefter og 179 pund-fot for dreiemoment. Gasstanken til Ford Ranger varierte fra 17 liter til 20.50 liter.

Avhengig av modell, Ford Ranger varierte fra 18 til 22 miles per gallon i byen og 24 til 27 miles per gallon på motorveien. Alle Ford Ranger modeller kom med en valgfri fire-trinns automatisk girkasse med overdrive og kom med en femtrinns manuell girkasse med overdrive. Ford Rangers også inkludert en multibensininnsprøytning. Avhengig av modell, Ranger hadde en totalvekt som varierer fra 4,180 lbs. til 4,920 lbs. og en lastekapasitet på opp til 1650 lbs.

Funksjoner og anmeldelser

Alle Ford Rangers kom utstyrt med en blokkeringsfrie bremser, servostyring og AM / FM stereo. Den 4,0-liters V6-motor, som er tilgjengelig på ulike modeller, tillatt for rask henting og akselerasjon. Ifølge Edmunds, kjennetegnet den automatgir glatt skiftende begge veier, og de fire-wheel-drive alternativet var lett å engasjere seg med et trykk på en knapp. Edmunds sa også Ranger hadde et godt designet suspensjon som tillot det å manøvrere, hjørne og håndtere lett med "god styre tilbakemeldinger." Andre funksjoner for 1996 Ford Ranger modeller inkludert alternativer for en CD-spiller, tåkelys, cruise control, elektriske vinduer, dørlåser, klimaanlegg og drevet utvendige speil.