1995 Toyota Corolla Timing Prosedyrer

1995 Toyota Corolla Timing Prosedyrer


Motor timing refererer seg til det nøyaktige punkt ved hvilket tennpluggen branner i forhold til et stempelets oppadgående bevegelse i sylinderen. Når en bilmotor opererer ved høyere turtall, det punktet hvor tennplugger av brann "forskudd" brøkdeler av et sekund raskere enn når en tomgang. I sylinderen 4 1995 Kia, må denne justeringen utføres sjelden på grunn av den lille motorstørrelse. Ikke desto mindre sette timing til fabrikkens spesifikasjoner er viktig for optimal motorytelse.

Nødvendig verktøy

Et begrenset antall verktøy er nødvendig for denne prosedyren. Hjemmet mekaniker må bare ha en beregning socket sett og en timing lys. Tidspunktet lys er en elektronisk aktivert blinklys som blinker hver gang motorens nummer én stempel branner. Ved å peke timingen lys på timing indikatorene på bilens veivaksel, kan hjemmet mekaniker måle og kontrollere kjøretøyene timing setting.

Top Dead Center Måling

I Toyotas motor, oppstår det en liten forsinkelse mellom øyeblikket når distributør cap sender et signal initiere en tennplugg tenningen og når tennpluggen fysisk antenner. I stedet for å måle denne tidsforsinkelse på brøkdelen av et sekund, er denne forsinkelsen målt i grader av veivakselens rotasjon. Distributør cap sender en melding for motorens tennpluggene for å fyre når veivakselen er 6 grader til 10 grader før det punktet hvor stempelet når den absolutte toppen av reiser. Denne målingen kalles "før øvre dødpunkt" eller BTDC. En motorens tidsstyring satt til et bestemt antall grader BTDC.

Justere Distributør Cap

Å endre det punkt hvor fordeleren sender sitt signal til en enkelt tennplugg er et spørsmål om å endre fordelingshetten posisjon i forhold til veivakselens rotasjon. Distributøren og veivakselen er forbundet via en timing gear, internt i Toyotas motor. Distributør cap er plassert på førersiden av motoren, holdes på plass av en bolt som fast presser distributør cap base til motorblokken. Når denne bolten er løsnet, kan distributøren cap bli gradvis dreies med og mot klokken i forhold til bilens veivaksel. Når fordelerhetten dreies, endres BTDC målingen. Flytte distributør cap sender avfyrings instruksjoner til tennpluggbrøkdeler av et sekund før eller fraksjoner av et sekund senere. Som et resultat, kan BTDC måle variere fra 0 grader til 15 grader under den tidsprosedyren.

fabrikk~~POS=TRUNC Spesifikasjoner

Toyota Corolla midlertidige spesifikasjoner er satt av produsenten. Toyota Corolla timingen spesifikasjonen er 10 grader BTDC. Et avvik på pluss eller minus 2 grader er tillatt mellom 1,6 og 1,8 L motor. Alderen på bilen og tilstanden til motoren kan også påvirke innstillingen som motoren skal operere på høyest mulig effektivitet. Av denne grunn, sette timing på de fleste biler, inkludert Toyota Corolla, bør utføres av erfarne mekanikere.

Noen Forsiktighets Words

Timing spesifikasjoner er mest nøyaktig bestemt når bilens motor er varm og lov til tomgang naturlig. La Toyotas motor på tomgang, og nå normal driftstemperatur før du setter bilens timing. Når fordeleren bolten er løsnet, vil distributør cap rotere fritt. Hvis lokket er dunket og beveger seg mer enn et par grader, vil alle referanser til bilens produsentens midlertidige innstillinger gå tapt. På dette punktet kjøretøyet ikke vil starte. Når du utfører denne prosedyren, bare flytte distributør cap trinnvis og mens bilens motor er i gang.