1995 Ford F-150 Coil Failure Symptomer

På 1990-tallet var et vannskille æra for Fords pålitelig gammel pickup, en overgangs tid da det gikk fra en generelt utilitaristisk apparatet til foretrukket transportmiddel av dem som foraktet front-stasjonen sedans. For bedre eller verre, på midten av 90-tallet var da F-150 gjort overgangen fra analog til digital. Og 1995 var spesielt et interessant år; som Fords modulære V-8 var ennå ikke innført og muskel-epoken thumpers med single coils og distributører fortsatt styrte hønsehus.

Coil Basics

I 1995 produksjonsår, F-150 kom med to grunnleggende motorer - begge var tiår gamle og om grunn for erstatning. 300 kubikk tommer, 4,9-liters rekkesekser og to Windsor små blokker - 302 og 351 kubikk inches - brukt en fullt moderne flerpunkts bensininnsprøytning, men fortsatt avhengig av mekaniske distributører som ble brukt da Kennedys streifet Jord. Det betyr at en spole og ett sett med symptomer felles med nesten alle motor gjort før.

grunn~~POS=TRUNC symptomer

De grunnleggende symptomer på noen spole svikt involvere sylinder feiltenning; det vil si, unnlatelse av å tenne luft / drivstoffblandingen i motorens sylindre. Noe som gir mening, når du tenker på det faktum at de får enten ingen gnist eller en veldig ustabil gnist. Cylinder feiltenning gjennom en defekt spiral vil typisk manifestere først som et tap av topp-end hestekrefter under full gass. Over tid vil det strømbrudd krype ned rpm band og skje i henhold lettere gass forhold. Like før spolen går ut, vil motoren bli tent, og riste på tomgang, og vil nekte å akselerere lastebil i det hele tatt.

Coil Overoppheting

Hvis du noensinne har sett en stor server bank så vet du at kraftig datamaskin krets trenger en kraftig nedkjøling system for å holde den fra å smelte ned. Coil svikt vanligvis starter som lett motstand i spolen; at motstanden slår den elektriske energi passerer gjennom til varme, noe som ytterligere reduserer spoletråder "elektrisk ledningsevne. Så ender du opp med et løpsk tog av spiral manglende overoppheting. Dette er grunnen til spiral relaterte misfires vil typisk bli verre som lastebilen kjører, starter ut relativt mild på tomgang og gradvis forverring som motoren går.

Diagnose

Den 1995-modellen år var den siste for Fords gamle diagnostikk, Series One protokollen; I så fall vil du ikke få de samme kodene som du ville gjort med senere-modell lastebiler. Men ikke ta det å bety at mindre sofistikert system er helt udugelig; det er ganske kompetent nok til å utløse en sjekk-motor lyset og gi deg de riktige diagnosekoder slik at du vet om spolen har gått dårlig, og hvordan det har gått dårlig. Diagnostisk problemkode 215 indikerer en svikt i spolen primære utgangskretsen, og DTC nummer 216 indikerer en svikt i sekundærkretsen. Enten lagret eller aktiv, enten betyr at det er tid for en ny coil.