1995 F-150: Clutch Forbindelse Components



1995 Ford F150 leveres som standard med en 145-hestekrefter, 4,6-liters inline sekssylindrede motoren. Den '95 F150 kommer også standard med en femtrinns manuell girkasse. Denne girkassen gjør bruk av et hydraulisk system for å engasjere og frigjøre clutch. Dette systemet erstattet den gamle kabelen styrt clutch system som hadde mange forskjellige forbindelser og kabler som trengs justering. Denne clutch systemet består av fire hovedkomponenter: clutchpedalen, master sylinder, slave sylinder og hydrauliske linjer.

clutch Pedal

Kløtsjpedalen er den mest mekaniske komponenten i det hydrauliske clutch systemet. Denne pedalen er koblet til en mount bak dashbordet som gjør det til å svinge. Når pedalen trykkes ned, skyver den et stempel inne i clutchhovedsylinderen, som starter prosessen med å frakople clutchen.

Clutch Master Cylinder

Clutchen master sylinder er den komponenten som lagrer all den DOT3 fluidum som er nødvendig for det hydrauliske system. Den kan også kobles direkte til clutchpedalen og skaper trykk som er nødvendig for å engasjere og frigjøre clutch. Clutchen master sylinder sitter rett ved siden av brake master sylinder og ser ut som en mindre versjon av brake master sylinder.

hydrauliske Lines

Hydraulikkledningene knytte master sylinder til slavesylinder og tilbake. Disse linjene ser veldig lik harde bremseslanger. De er laget av metall og har svingene for å fjerne alle de andre komponentene i bilen.

Clutch slavesylinder

Clutchen slave sylinderen er montert inne i transmisjonsklokkehuset. Master sylinderen sender den nødvendige hydrauliske trykket til slavesylinderen og slavesylinderen presser clutch gaffel. På noen diesel versjoner av F150, er clutchslavesylinderen utvendig montert, men den utfører den samme funksjon.

justere

Kabel-drevet koblingssystemer vil slites ut over tid og krever justeringer. Det hydrauliske system krever ikke noen form for justering. Men du kan legge merke til et symptom som ligner på en kabel med overdreven slakk, for eksempel en slipping clutch. Dette problemet blir vanligvis likerettet ved lufting av luft fra det hydrauliske systemet. Utluftingsventil for dette systemet er plassert på den transmisjonens klokkehus.