1994 Toyota Supra Twin Turbo Specs

Hvis en vanlig, kort bærer medlem av daglig kjøring publikum ønsket å kjøpe en sertifisert, øyelokk-risting racerbil som de kunne bruke for å levere barna til bestemor og fortsatt hamre gjennom twisties og straightaways på virkelig skremmende hastigheter, 1994 Toyota Twin Turbo Supra var bilen å kjøpe.

Motoren

En 3-liter, inline seks drevet bil med 320 hestekrefter ved 5600 rpm og 315 fot-pounds av dreiemoment ved 4000 rpm. Motoren pustet drivstoff / luftblandingen gjennom en dobbel overliggende kamaksler konfigurasjon hentet fra to turboladere. Turboladere handlet sekvensielt, i stedet for den mer vanlige parallelldrift. Turboladeren setup sendt eksosen inn i en turbo på 1800 rpm og den andre turbo på 3500 rpm, med både gir full boost ved 4000 rpm. Begynnelsen boost ved et lavt turtall, og tilsette den andre turbo senere resulterte i en jevn økning i hestekrefter hele effektområdet. Denne ordningen hindret lag oppleves av parallelle turboladere. Lag har vært en pågående problem i turbolading, fordi det tar et sekund eller to for turbinen nå full hastighet. Dersom turbo (e) er satt opp for å sparke i plutselig på et visst turtall, kan det resultere i en dramatisk og knapt kontrollerbar økning i kraft. Den sekvensielle turboer var Toyotas svar på dette problemet.

The Body

Toyota jobbet hardt for å holde vekten nede for Supra, ved hjelp av aluminium i panseret, front travers, opphengs øvre A-armer, olje og transmisjons panner; og en magnesium ratt og gass tank plast. The Twin Turbo Supra veide 3,417 pounds, og hadde en front-til-bak vektfordeling på 53 til 47 prosent. Bilen målte 178 inches fra fremre støtfanger til bakre støtfanger, og akselavstanden var 100 inches. Bilen brukes ABS, ventilerte skivebremser foran og bak, med 235 / 45-17 foran dekk og 255 / 40-17 steiler. Bremsene brukt fire-stempel calipers foran og to-stempel for baksiden. Toyota gitt amerikanske kjøpere automatgir som det eneste alternativet. Ingen manuell girkasse ble tilbudt.

Opptreden

Twin-turbo motor presset Supra 0-60 mph på 4,6 sekunder og til kvart mile på 13,1 sekunder på 109 miles per time. Topphastigheten var 177 miles per time. Bilen ville trekke .98 Gs på en 300-fots skidpad. Bremsene stoppet bilen 60-0 mph på 116 fot.