1994 Ford F-150 Front Brake Installasjon

1994 Ford F-150 pickup omtalt enkelt kalipere og ventilert rotors. Rotorene på en 1994 Ford F-150 hadde en innebygd hub som inneholdt hjullagrene. Rotorene har en minimumstykkelse stemplet på navet. Hver gang bremsene er erstattet på denne bilen, må rotoren kontrolleres for tykkelsen og evne til å bearbeides. Når rotoren måles med måleur eller mikrometer, subtrahere .040 tusen fra målingen for maskinering. Dersom nummeret som ble funnet er over det på navet, kan det vendes. Hvis tallet er mindre enn den minste på navet, erstatte rotoren.

Bruksanvisning

1 Løsne lug nuts på forhjulene en hel runde før heve lastebil ved hjelp av lug skiftenøkkel. Løft fronten på lastebilen, og sted bukker under rammen. Senk lastebilen slik at den hviler på tribunen. Gjenoppta fjerning av lug nuts og fjerne dekkene.

2 Løsne caliper lufteskruen en omdreining med en skiftenøkkel. Lirk caliper stempel inn i boringen med en skrutrekker. Plasser skrutrekkeren mellom rotoren og innsiden bremsekloss, og bruke bremsekloss å presse stempelet i bøylen. Lukk lufteskrue.

3 Fjern de to bøylen festebolter med en stikkontakt. Løft bøylen av sin monteringsbrakett og fjern bremseklossene. Heng opp caliper fra spiralfjær ved hjelp av et stykke wire.

4 Måle tykkelsen av rotoren kontaktflaten ved hjelp av måleuret eller mikrometer. Trekk .040 tusen fra resultatet, og sammenligne dette tallet med tallet stemplet på rotornavet. Dersom tallet er større enn stemplet figuren har rotoren maskinert. Hvis den er lavere, kjøpe en ny rotor.

5 Fjern fettlokket med fett cap remover verktøyet. Bøye splinten rett, og trekk den ut av spindelen med wire cutters. Trekk låserammen av spindelmutteren. Bruker de store justerbare tang for å fjerne spindelmutteren.

6 Grab rotoren på to sider og rock det fjerne front vaskemaskin og peiling. De vil falle ut, så ta dem når de dukker opp, slik at de ikke faller ned på bakken. Tråd spindelmutteren på spindelen omtrent fire omdreininger med klokken.

7 Grab rotoren, og med litt ned press, riv rotoren av spindelen. Spindelmutteren vil ta tak i innenbords lageret og forsegle og la dem henge på spindelen akselen.

8 Legg den nye eller maskinert rotor med ansiktet ned. Pakk lagrene med fett. Plasser stor betydning i rotoren. Installer den bakre fett sel og trykke den inn med en hammer. Skyve rotoren på spindelen. Installere den lille lageretterfulgt av vaskeren og spindelmutteren.

9 Seat lagrene ved å stramme spindelmutteren med de justerbare tang. Stram mutteren så mye som mulig med tang. Snurr rotoren for hånd og løsne spindelmutteren én omdreining. Spinn rotoren igjen og trekk til mutteren igjen så mye som mulig for hånd. Løsne spindelmutteren en halv omdreining.

10 Monter låsekassen over spindelen mutteren. Monter låsesplinten. Installer fett hetten og trykk den på med en hammer. Monter de nye bremseklosser i bøylen. Plasser inni puten i bøylen først. Den har et sett med fjærstålklips på baksiden av puten. Skyv disse inn bøylen for å feste puten. Installer utenfor puten ved å trykke fjærene på puten over forsiden av bøylen.

11 Senk bøylen over rotoren og rett inn hullene i bøylen med de i braketten. Spre litt anti-seize sammensatte på caliper bolter og installere boltene. Stram dem til 38 fot-pounds av dreiemoment.

12 Monter hjulet og trekke til mutrene med lug skiftenøkkel. Senk lastebil og trekke til mutrene til 90 fot-pounds av dreiemoment.

1. 3 Åpne panseret og ta av lokket på master sylinderen reservoaret. Fyll tanken med bremsevæske som er nødvendig for å bringe det opp til full mark. Sett på lokket. Start motoren og pumpe bremsepedalen sakte 10 ganger før du prøver å flytte lastebilen.