1993 Rx-7 Vektfordeling

Det morsomme med virkelig store flotte biler, spesielt eldre, er at de er ofte like fantastisk som annonseres - kort. Konstruert for å blødning kanten av materialvitenskap på den tiden, RX-7 - eller FD, til lojalister - var en av de beste bilene på jorden når det ikke ble brutt. Men prinsippene som gjorde FD en legende i sin egen tid er fortsatt like aktuelle i dag - starter med balanse.

vekt~~POS=TRUNC

Sports-bilprodusenter elsker å tout at en bil har "perfekt" 50-50 vektfordeling, noe som betyr akkurat like mye vekt over forhjulene som baksiden. Mye av denne "perfeksjon" kan i hovedsak spore sine røtter tilbake til FD, en av de første massemarkedet biler konstruert med denne balansen i tankene. Den lille rotasjonsmotor, lavt og langt tilbake i chassiset sikkert hjalp - men ikke helt på den måten Mazda annonseres.

Faktisk ble RX-7 annonsert med den perfekte 50-50 balanse; som det gjorde, i Japan. Mazda utviklet RX-7 å ha denne balansen ved hjelp av den japanske metoden for testing egenvekt, som inkluderer å sette en vekt i forsetet å simulere en driver. Dette er også vanlig praksis i Europa. Med setet boltet i praktisk talt på toppen av den bakre aksel, den simulerte føreren vekt gjorde lande bilen med en perfekt 50-50 vektfordeling. Men uten førersetet, real-world vektfordelingen var en noe nese-tyngre 53 prosent i front, og 47 prosent på baksiden. Begge karakterer er "rett" - det bare an på hvilke standarder som du bruker.