1993 Dodge Dakota Specs

I slutten av 1970 Dodge introduserte Ram 50 kompakt lastebil, forsøker å bryte seg inn i light-duty lastebil markedet og appellere til kunder. Gjennom årene Dodge slet med å produsere en kompakt lastebil som kunne håndtere de fleste full-size lastebil plikter, inntil i 1987 da Dakota ble utgitt. Suksessen til Dakota var på grunn av det faktum at det var mindre enn full størrelse lastebiler, men litt større enn kompaktbiler og kunne håndtere mange oppgaver. 1993 Dakota kom i fire modeller: S, Sport, Base og LE.

Motor og drivstofføkonomi

1993 Dodge Dakota kom med tre motoralternativer: en 99-hestekrefter, 2,5-liter, inline fire-sylinder; en 180-hestekrefter, 3,9-liters V-6; og en 230-hestekrefter, 5,2-liters V-8. Den 2,5-liters motor kom standard med hver modell, men alle tre motorene var tilgjengelig for Sport, Fundament og LE-modeller. Avhengig av motor, drivstofføkonomi varierte fra 15 til 22 miles per gallon under bykjøring og 19-27 mpg på motorveien. En 22 gallon drivstoff tank er tillatt for en samlet området fra omtrent 400 til 550 miles.

Transmisjon og Drive Type

Hver modell av 1993 Dakota kom standard med en femtrinns manuell girkasse med overdrive. Overdrive gjør at motoren for å oppnå større drivstoffeffektivitet samtidig som motorslitasje redusere. Tilgjengelig for Sport, Fundament og LE modellene var en fire-trinns automatisk girkasse med overdrive. Bakhjulsdrift var standard, mens fire-hjulstrekk var tilgjengelige for Sport, Base og LE.

Last

Hver modell av 1993-Dakota var tilgjengelig som vanlig førerhuset, mens basen og LE modellene var også tilgjengelig som utvidet førerhuset. Regular-kabinettmodeller kunne sete tre personer, mens lengre-drosjer kan romme opptil seks personer. Korte og lange bed varianter var tilgjengelige for hver unntak av S-modellen, som var strengt en kort-seng lastebil. Avhengig av konfigurasjonen motor, stasjonstype og seng, kunne Dakota bære en nyttelast på 1250 til 1450 pund