1992--1995 6.5 Diesel Motorspesifikasjoner

Detroit Diesel divisjon av General Motors begynte å bygge sin 6,5-liters dieselmotor i 1992. Det tilsvarer en fremgang på 6,2-liters motor det hadde innført i 1982 og avviklet i 1993, ett år etter at 6,5 motorens starten. Selv ikke lenger tilgjengelig for bruk i vanlige biler som i 2010, bruker de militære fortsatt motoren i Humvee.

motor~~POS=TRUNC

Den 6,5 General Motors diesel er en V-8 motor, noe som betyr at den har fire sylindere innrettet i en rad på hver side av veivhuset, både peker utover. Åtte stempler som beveges inne i sylindrene for å transportere kraft fra ekspanderende gass til veivakselen. Den har en forskyvning av 395 kubikk inches --- volumet feid av stemplene i en bevegelse fra øvre dødpunkt (TDC) til nedre dødpunkt (BDC). Motoren har en boring (sylinder diameter) på 4,1 inches og et slag (stempel reiseavstand) på 3,8 inches. Den har et kompresjonsforhold --- forholdet av sylinderen i forhold til forbrenningskammeret når stempelet området på både toppen og bunnen av et slag på 21,3 --- 1.

Opptreden

Motoren har en hastighet --- den hastighet med hvilken veivakselen svinger --- på 3400 omdreininger per minutt (rpm). Den har 215 hestekrefter (en enhet for måling av ytelsen til en motor) og et dreiemoment (en vridning kraft som flytter objektene rundt en akse, også kjent som kraftmoment) på 440 fot-lbs. med en hastighet på 1800 rpm.

Andre funksjoner

Motorblokken --- en sak som inneholder kjølekanaler og sylindere --- inkorporerer støpejern med støpejern hoder. Den bruker en indirekte injeksjonssystem, noe som betyr at brennstoffet injiseres før innløpsventilen i stedet for direkte inn i forbrenningskammeret. Motoren anvender en turboladet aspirasjon system for å øke mengden av luft i induksjonskanalen.