1991 Volvo 740 Feilsøking

Volvo 740 var en nedstrippet 760 sedan som ble gjort fra 1984 til 1993. Det ble tilbudt både turbo og ikke-turbo inline firesylindrede motorer. Turbo versjonene var på tidspunktet anstendig sovende biler å kunne gjøre 0-60 mph på under 8 sekunder og gjøre den høye vann mark av bakhjulsdrift Volvoer. After1994, Volvo gått over til kun forhjulsdrevne biler med valgfri firehjulsdrift kjøre tog. De 740s ble også notert for deres pålitelighet på grunn av sin enkle konstruksjon. Men gitt deres alder, kan elektriske problemer oppstå på grunn av korrosjon.

Bruksanvisning

1 Pop åpne panseret av Volvo ved å trekke panseret låsen plassert under rattet kolonnen inne i bilen. Trekk hetten helt åpen og støtte den opp med panseret prop pinne plassert langs siden av motorrommet. Kontroller slangene for eventuelle lekkasjer som vil oppstå på grunn av tårer eller frakoblede slanger. Hvis noen Slangen er skadet, så det må byttes ut eller motoren kan låse eller overopphetes. Det anbefales ikke å lappe slanger. Hvis en slange har revet en gang, så det har blitt sprø med alderen og vil rive igjen.

2 Inspiser turboladeren Hvis motoren er turboladet. Turboladeren ser ut som en kaffe-boks store metall turbinhus mellom munningen av luftinntaket og overskriftene på motoren. Turboladeren benytter avgasser for å spinne en turbin inne som tvinger luft inn i forbrenningskamre ved en høyere hastighet enn normal aspirasjon. Se for huset for å være sprukket eller oppblåst - som tilsier at turbinen er blitt skadet, og presser mot innsiden av huset. inspisere også festepunktet hvor turboladeren er koblet til eksos hoder. Hvis en av boltene har skåret av, da turbinen ikke vil få nok gass til å spinne opp.

3 Se under baksiden av 740, direkte under stammen. Se etter noen gule eller klare flekker som skulle tilsi en gasslekkasje. Sniff pytter litt for gass lukter. Hvis det lekker gass, så må du ha gasstanken erstattet. Ikke kjøre noen bil med en gasslekkasje. I stedet kaller en mekaniker til å ha bilen slept på en glassplate.

4 Slå på 740 og lytte til motoren å snu. Hvis motoren ikke snu da batteriet kan være død eller det elektriske anlegget kan være skadet. Hvis motoren slår seg på, og deretter gå videre til neste trinn.

5 Skift bilen i Drive hvis det er en automatisk. Hvis du hører en høyt klunk, så overføringen kan ha løse tannhjul som får presset rundt. Overføringen må gjenoppbygges eller erstattes snart. Dersom giret ikke vil skifte i det hele tatt, så tennene eller hele utstyret mitt være ødelagt, og ute av kontakt med planetgir. Hvis 740 er manuell, og deretter skifte til første gir, vier oppmerksomhet til følelsen av clutch. Dersom koplingen er meget løse så har det nedslitt og må skiftes ut. Clutchplaten er en friksjonspute akkurat som din bremsekloss og kan slites ned over tid.