1990 Miata Spesifikasjoner

1990 Miata Spesifikasjoner


1990 MX-5 Miata var den første bilen til å bli solgt under Miata navn, etter å ha gått på salg i USA i løpet av sommeren 1989 som en 1990 modell. Kritikere og kjøpere tok umiddelbart til den lille, lette to-seters roadster som husket klassiske britiske roadstere av gamle som Triumph Spitfire og MG MGB. I utgangspunktet var Miata utstyrt med en liten firesylindret motor valg og bare de mest grunnleggende eksteriør og interiør alternativer. Designere lykkes oppnådd lav pris og lav vekt, to faktorer som kom til å definere Miata linje.

Motor

1990 Miata, kalt Eunos Roadster i Japan, sysselsetter en drivstoff-injisert 1,6-liters firesylindret motor med doble overliggende kamaksler og fire ventiler per sylinder. Motoren utganger 116 hestekrefter (hk) ved 6500 rpm 100 lb-ft. dreiemoment ved 5500 rpm. Fullstendig ignorerer ideen om at en god sportsbil trenger mye kraft, Mazdas ingeniører gjort Miata rask nok utenfor linjen ved å ansette omfattende vektreduksjon. Drivstofforbruket er en EPA anslått 25 mpg i byen og 30 mpg på motorveien.

Drivverk og chassis

I likhet med de klassiske roadstere som gytes det, bruker 1990 MX-5 Miata en front-motor, bakhjulsdrift design. Standarden overføringen var en fem-trinns manuell, med en fire-trinns automatisk tilgjengelig som ekstrautstyr. De fleste kjøpere har valgt den manuelle, som hadde fordelen av en valgfri viskøs limited slip differensial er ikke tilgjengelig på automatgir biler. Med den automatiske, hestekrefter var begrenset litt, fallende til 105. Miata suspensjon benytter en fire hjul uavhengig dobbel A-arm-systemet med ulik lengde kontroll armene foran og bak. Gass sjokk og stabilisatorstag foran og bak er en integrert del av systemet. Fire hjul skivebremser, ventilerte foran, men mangler en anti-lock system, håndtere bremsekraft.

Farge og Interiør

Miata er diminutiv av noen standarder og måler kun 155,4 inches lang, 65,9 inches bredt og 48,2 inches høy. Akselavstanden er 89,2 inches, med egenvekt en svelte 2150 lbs. eller så avhengig av alternativer. For å holde kostnadene nede, grunnmodellen manglet standard funksjoner som aircondition, et stereoanlegg, servostyring og elektriske vinduene. 14-tommers stålfelger var standard med lette 14-tommers lettmetallfelger en kjøper alternativet. En manuell soft-top taket var standard med en hard top tilgjengelig gjennom noen forhandlere.

Opptreden

Med sin 8,9-sekunders 0 til 60 mph tid 1990 MX-5 Miata var ikke spesielt rask for sitt marked. Kvartalet mile kommer i 16,78 sekunder på 81,9 km / h. Som for svingene, men trekker Miata en solid 0,91 g på skidpad og er svært lydhør overfor subtile driver innspill fordi, delvis av sin nesten perfekt vektfordeling. Bremsing fra 60 til 0 km / h kommer i 148 fot.