1990 Mazda Miata Teknisk Informasjon

Mazda Miata debuterte som 1990 modell år kjøretøy og skåret ut sin egen nisje i markedet. Den eneste andre ekte to-seters roadster-stil cabriolet på markedet på den tiden var Alfa Romeo Spider, men $ 13 800 Mazda Miata tilbudt en rimeligere bane til roadster opplevelse. Luksus alternativer som var begrenset i løpet av Miata opprinnelige modellen året, og tilbyr en ren, enkelt kjøreopplevelse, som 1960 britiske roadstere som hadde inspirert den.

drivverk

1990 Mazda Miata, også kalt MX-5 Miata, ble drevet av en naturlig pustende 1,6-liter, in-line firesylindret motor. Denne motoren hadde en 16-ventil med to overliggende kamaksel design med en 3,10-tommers boring, en 3,30-tommers slag og en 9,4-til-en kompresjonsforhold. Utgang for denne motoren ble vurdert til 116 hestekrefter ved 6500 rpm og 100 fot-pounds av dreiemoment ved 5500 rpm. Mazda tilbys et utvalg av fem-trinns manuell eller firetrinns automatgirkasse for å håndtere denne bilens skiftende oppgaver.

Dimensjoner og vekt

Miata kompakte fotavtrykk satt på en 89,2-tommers akselavstand, med en front og bak orden på 55,5 og 56,2 inches, henholdsvis. Kroppen av denne ster hadde en total lengde på 155,4 inches, mens dens bredde og høyde var 65,9 og 48,2 inches, respektivt. Miata hytte tilbudt sine beboere 37,1 inches av headroom, 42,7 inches med benplass og 50,4 inches av skulderplass, som var nok innvendig plass til å huse en person med en høyde på seks fot. Den Miata rullet på et sett med 14-tommers felger innpakket med P185 / 60HR14-størrelse dekk. Mazdas Miata roadster tungen på vektskålen på litt over 2100 pounds, en annen nikk til klassiske 1960 britiske roadster.

standard~~POS=TRUNC

Miata ble først bare tilbys med spartansk fasiliteter, med fokus på kjøreopplevelsen av en lett roadster. Standard utstyr på 1990 Mazda Miata inkluderte en kollisjonspute for føreren, klut bøtte seter, vindu missfarging, en makt-antenne, strøm bremser, 14-tommers stålfelger og en fem-trinns manuell girkasse.

Tilleggsutstyr

Listen over tilleggsutstyr for 1990 Miata leser som en liste med praktiske alternativer i stedet for luksus avtaler. Mazda tilbudt muligheten til å inkludere elementer som skinntrukket ratt, cruise control, servostyring, air condition, elektriske vinduer, anti-tyveri system, spoiler bar, hardtop tak, begrenset-slip differensial, fire-trinns automatisk og 14-tommers legering rim oppgradering. Kjøpere hadde også et valg av en AM / FM stereo med kassett eller en AM / FM stereo med CD-spiller. Senere gjentakelser av Miata ville tilby ekte luksuriøse fasiliteter, som skinn på sitteflatene.

Opptreden

Motoren i 1990 Miata kan ha vært mindre kraftig enn motorer av mange tradisjonelle sportsbiler, men bilen tilbudt en svelte vekt, noe som setter mindre stress på motoren og gitt kvikk håndtering, så vel. Miata kunne gå fra null til 60 mph på under 9,0 sekunder, og var i stand til å kjøre gjennom kvart mile på 16,8 sekunder på 80 km / h. Den Miata tilbudt sin driver en manøvrerbar, 30,6-fots snu diameter, og ansatt tannstangstyring; selv Mercedes SLK roadster, innført over fem år senere, brukte en resirkulerende ball styresystem som tilbød mindre kjørefølelse enn den mer avanserte system i de mer rimelige Miata.

Drivstofføkonomi

Mazda Miata ble rangert på 21 mpg i byen og 26 mpg på motorveien når det er utstyrt med fire-trinns automatisk girkasse. Miata med en femtrinns manuell girkasse ga 22 mpg i byen og 28 mpg på motorveien. Drivstoff i denne kompakte roadsteren ble trukket fra en 11,9-liters tank.