1990 Geo Tracker catcon Removal

1990 Geo Tracker catcon Removal


Geo Tracker ble produsert fra 1989 gjennom 1997. 1990 Geo Tracker var utstyrt med en 1,6-liter, single-overliggende kamaksler, fire-sylindret motor. 1990 Tracker var i stand til å produsere opp til 80 hestekrefter og 94 fot-pounds av dreiemoment. Den "catcon" på 1990 Tracker viser til katalysatoren. Fjerne katalysatoren er en litt vanskelig prosjekt, spesielt hvis du planlegger å erstatte omformer. Hvis du er, faktisk, erstatte omformer, vil du ønsker å gjøre så presis og så rett kutt som du muligens kan.

Bruksanvisning

1 Løft panseret på Tracker og finn EGR ventilen montert på motoren. Fjern EGR ventil festeboltene fra motoren med en 3/8-inch skralle og socket. Plasser en fastnøkkel på den sekskantede bunnen av EGR ventil og en annen rett under den på den sekskantede toppen av EGR røret. Spinn EGR ventilen fri fra EGR røret mens du holder røret på plass for å unngå klipping røret og få den fast inne i EGR. Fjern EGR ventilen fra røret helt.

2 Løft forsiden av Tracker med en to-tonns gulv jack. Sted bukker under begge side delrammer på hver side av motoren. Lå på ryggen og plasser kroppen din slik at du kan fysisk tilgang til katalysatoren. På dette punktet må du vite om du kommer til å erstatte katalysatoren eller ikke. Hvis du bytter ut katalysatoren, går du videre til trinn 3. Hvis du er scrapping eller avhending av omformer, deretter videre til trinn 4.

3 Bruk en bajonettsag å kutte en rett linje direkte oppover gjennom omformeren rør ca 2 inches foran kroppen av konverteringsprogrammet. Skjær en andre rett linje oppover på baksiden av omformeren, ca 2 inches bak legemet av konverteren. Ta ut omformer rett nedover, være forsiktig med å fange EGR rør, som strekker seg fra katalysatoren, på alle vakuumslanger eller elektriske linjer. Hvis du møter motstand, må du kontrollere at EGR røret er fri for hindringer. Ta ut omformer fra Tracker.

4 Skjære gjennom inngangsrøret som strekker seg til katalysatoren med en skjærebrenner. Slå fakkelen litt slik at flammen er rettet nedover og til siden, vekk fra ansiktet og kroppen. Skjær gjennom rør som strekker seg fra baksiden av omformeren legeme med den samme brenner og klippeteknikk. La konverteren faller til bakken. La omformer avkjøles i omtrent fem minutter før du plukker den opp.

Hint

  • Ved bruk av en skjærebrenner, møte flammen fra andre kropps eller motordeler på kjøretøyet. Skjær med en jevn flamme og ikke prøve å fange fallende deler med hånden.