1989 Yamaha Blaster Spesifikasjoner

Yamaha debuterte sin Blaster i 1989. Siden da har denne ATV vært verdens mest solgte ATV i henhold til 250cc. Disse kjøretøyene er kjent for å ha en av de høyeste kraft-til-vekt-forhold i sin ATV klasse. Denne modellen ble avviklet i 2007 etter at den amerikanske regjeringen vedtatt nye utslippskrav; det ble erstattet av Raptor 250.

Motor

1989 Yamaha Blaster holdt en motor som fortrenges 195 kubikkcentimeter. Denne to-takts reed-ventil enmotors hadde to Mikuni VM26SS forgassere og en kick start. Dens sylindere hadde et hull på 2,6 inches, et slag av 2,24 inches og et kompresjonsforhold på 6,6 til 1. Den hadde en to-wheel drivverk, ble drevet av en kjede, og hadde en seks-trinns manuell girkasse.

Bremser og fjæring

Disse ATV holdt en dobbel fjærben foran og en swing arm bakhjulsoppheng med Mono. Den doble triangelarmer suspensjon i front er uavhengig; det er utformet med to triangelformede armer. Denne type fjæring sørger for at føreren kan kontrollere hjulet bevegelse ved å kontrollere faktorer som camber og caster vinkler, toe mønster og roll senter høyde.

Disse ATV omtalt mekaniske trommelbremser foran og bak.

andre spesifikasjoner

Disse ATV hadde front dekk som var 21 inches høy og syv inches bredt med en 10-tommers diameter og bak dekk som var 21 inches høy, 10 inches bred og åtte inches i diameter. De hadde en 43,3-tommers akselavstand lengde, en setehøyde på 29,13 inches og 4,7 inches av bakkeklaring. De hadde et drivstoff kapasitet på 2,3 liter med 0,8 liter reservekapasitet. De anbefalte halogenlykter.