1989 Corvette Vannpumpe Removal

1989 Chevy Corvette er en åttesylindret motor som genererer mye varme, som er et naturlig resultat av driften av motoren. Problemet kommer med behovet for å begrense den varme som genereres av en motor, slik at det ikke er varme-relaterte skader. Skriv kjølesystemet. Vannpumpen er en del av kjølesystemet og bidrar til å regulere varmen som vannet pumpes og presses gjennom motoren. Uten vannpumpen, vil vannet koke til damp og ikke være i stand til å spre varmen. Ta av og sette pumpen er noen ganger nødvendig.

Bruksanvisning

1 Fjern den negative batterikabelen fra den negative batteripolen og sørge for at kabelen ikke kommer i kontakt med metall eller rammen av Corvette. Dette vil hindre utilsiktet shorts på det elektriske systemet og skade deg selv.

2 Tapp kjølevæske fra radiatoren. Plasser en bøtte under dreneringspluggen på radiatoren og unbolt dreneringspluggen med skiftenøkkelen. Vær forsiktig ved tømming, som frostvæske lukter som en godbit til husdyr og kan være dødelig ved svelging. Frostvæske kan være glatt på betongflater også. Tørk opp søl umiddelbart.

3 Fjern de øvre og nedre radiatorslanger og varmeapparat slanger fra radiatoren. Noen radiatorer bruke metal-band som er strammet med en skrue for å holde disse høytrykksslanger på. Bruk en skrutrekker til å fjerne disse bandene og sett dem til side med slangene.

4 Slipp spenningen på serpentine belte med skralle, og slå den strammer mot klokken. Fjern beltet fra trinser og hjul på innsiden og sett det til side. Bruk skralle til å fjerne viften liksvøpet, fan, A / C kompressor og driv clutch. Dette vil tillate deg å få tilgang til vannpumpen. Fjern boltene til disse delene i en krysser mønster fra sentrum av forsamlingen utover. Når du tar hver del, inspisere O-ringer og pakninger for skader eller slitasje og vær forsiktig slik at disse små bitene ikke faller inn i det indre av motoren. Fjerne A / C kompressor betyr å fjerne festebraketten fra motorblokken. Bruk sperre til unbolt braketten og de høye og lave trykkledninger kan fjernes ved å trekke dem fra enheten.

5 Bruk en hanske for å fjerne restene av ødelagte pakninger. Sett inn en fille og tørk fra innsiden og ut for å fullføre prosessen med å flytte disse delene ut av veien.

6 Fjern de elektriske kontaktene fra vannpumpen. De er forbundet med faner svært lik den telefonkontakt type. Trykk på tappene og trekk de elektriske koblingene off. Vær forsiktig å gjøre det fordi disse kategoriene er laget av plast, og 20-åringen plast kan være skjør. Merk hver av disse kontakter med tall som hvert skal gå inn i det samme sted på den nye vannpumpen. Bruk maskeringstape og en markør.

7 Fjern varmeapparatet-slangenippel fra vannpumpen før du unbolt pumpen fra motoren. Dette vil være den del som fortsatt kan være i vannpumpen når du fjerner varmeapparat slangen. Du kan være i stand til å trekke forsiktig ut dette, eller skru av brystvorten hånd for å unngå å skade den. Påfør teflontape på gjengene på brystvorten når du installerer ny vannpumpe.

8 Unbolt den gamle vannpumpen og fjern fra motoren. Plasser den nye pumpen på basen og bruke silikon på vannpumpen monteringsbolter når du installerer den nye pumpen. Sett på varmeapparat-slangenippel og elektriske koblinger. Erstatt hver av de demonterte delene i samme rekkefølgen du fjernet dem med unntak av den gamle serpentin beltet. Det anbefales å skifte serpentin beltet når vannpumpen må skiftes ut. Dette er fordi beltet går vannpumpen, og hvis du har byttet ut pumpen og beltet bryter, kan du ende opp med å erstatte den igjen. Bytt ut tappepluggen og fyll på radiator med ny frostvæske og vann i henhold til produsentens spesifikasjoner.

Hint

  • Rydd opp frostvæske søl umiddelbart for å unngå å skli eller utilsiktet dyr forgiftning.