1989 Chrysler New Yorker Timing Belt Installasjon

Den tiende generasjon Chrysler New Yorker omfatter 1988 gjennom 1993 modell år, og har lite til felles med den forrige generasjonen av New Yorker. Standardmotoren for 1989 Chrysler New Yorker er en sekssylindret, 3,0-liters motor laget av Mitsubishi. Denne motoren benytter et reguleringsbelte for å koordinere bevegelsen av veivaksel og kamaksel. Registerreim slites ut med jevne mellomrom, og dens erstatning er en del av rutinemessig vedlikehold.

Bruksanvisning

1 Koble dekning for front rocker arm med en pipenøkkel. Vri veivakselen med urviseren for å innrette tidsbestemmende merke på veivakselen demper med det tilsvarende merke på motoren. Drei veivakselen klokken ring dersom noen av ventilfjærene er fortsatt komprimert.

2 Fjern kabelen fra den negative batteripolen med en pipenøkkel og koble den ytre timing belte dekker fra motoren. Løsne bolten på timing beltestrammeren for å avlaste presset på timing belte og fjerne registerremmen. Flytt strammer bort fra motoren så langt som mulig og stramme bolten på strammeren.

3 Hold kamakselen tannhjulet på plass med Spanner verktøy MB990775. Fjern bolten og skiven fra tannhjulet med en pipenøkkel. Juster sporet på kamakselen tannhjulet med sporet på kamaksel. Stram bolten på tannhjul til 70 fot-pounds med en momentnøkkel. Fjern Spanner verktøy MB990775 fra tannhjulet.

4 Vri begge kamaksler med klokken for å samordne sine timing merkene med taktmerkene på dynamoen braketten og indre timing belte dekselet. Drei veivakselen klokken for å justere sin timing merket med timing merket på oljepumpen.

5 Installere den nye reguleringsbelte til veivakselen tannhjulet og samtidig opprettholde strekk på forsiden av tidsinnstillingsbeltet. Plasser timing belte over fronten kamaksel tannhjulet, vannpumpe trinse, bak kamaksel tannhjulet og på innsiden av beltestrammeren, i den rekkefølgen. Hold spenningen på timing belte som du har installert det, med unntak av den delen på timing belte adjuster.

6 Snu front kamaksel mot klokken for å søke spenning til timing belte. Sørg for at timingen mark justert igjen, og koble flensen for veivakselen hjulet med en pipenøkkel.

7 Løsne bolten på timing beltestrammeren, forårsaker strammer våren for å søke spenning til timing belte. Drei veivakselen to hele omdreininger med klokken inntil sin timing merkene på linje igjen. Stram bolten på timing beltestrammeren til 19 fot-pounds med en momentnøkkel.

8 Installer de ytre timing belte dekker og vippearmen dekselet med en pipenøkkel. Koble kabelen til den negative batteripolen og teste bilen for forsvarlig drift.